Πληθαίνουν οι εισηγήσεις των ειδικών για προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης

Πληθαίνουν οι εισηγήσεις των ειδικών για προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης

Αυξάνονται οι φωνές στις τάξεις των ειδικών, οι οποίες θέτουν επί τάπητος το άνοιγμα της εστίασης με τα κατάλληλα μέτρα, ούτως ώστε να επιτευχθεί αποσυμπίεση στην -κουρασμένη από το μακρόχρονο και αναποτελεσματικό lockdown- κοινωνία και να μειωθούν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις πολιτών για διασκέδαση.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένα προσεκτικό άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση, σε σχέση με τα περίφημα «κορονοπάρτι». «Ενδεχομένως η δυνατότητας ανοίγματος των χώρων εστίασης στους εξωτερικούς χώρους να είναι μια καλύτερη λύση από αυτό που διαπιστώνουμε», σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος στο Mega.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξουν ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης

«Ας ανοίξει λοιπόν η εστίαση με κανόνες, με όρους, με αποστάσεις, με μάσκες, με έλεγχο. Οι προτάσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα να είναι να ξεκινήσει να η εστίαση, να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να πάνε να καθίσουν στα μπαρ να πιούνε τον καφέ τους, γιατί εγώ λύσεις δεν βλέπω», τονίζει η Ματίνα Παγώνη.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε λάβει ήδη μέτρα, αφού βλέπαμε τι συμβαίνει στις πλατείες», επεσήμανε από την πλευρά της η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας επίσης ότι η εστίαση θα έπρεπε να έχει επαναλειτουργήσει με τα κατάλληλα μέτρα.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις συγκεντρώσεις στον Βαρνάβα, υπογραμμίζοντας ότι: «αντί να υπάρχουν ασύντακτες συγκεντρώσεις νέων, μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία. Δε λέω ανοίξτε τα όλα, λέω ανοίξτε τα προσεκτικά και συντεταγμένα», μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter