11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Με μεγάλη επιτυχία και ενεργή συμμετοχή από μικρούς και μεγάλους ολοκληρώθηκε η 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που πια αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας.

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων.

Από την Κυριακή 18 Μαρτίου έως την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες πάσης ηλικίας, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση της σύγχρονης μάστιγας της εποχής μας, των τροχαίων δυστυχημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό μήνυμα της εβδομάδας-θεσμού ήταν ότι «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να σώζει ζωές». Ένα μήνυμα που το Ινστιτούτο το κάνει πράξη εδώ και 13 συνεχή χρόνια από την ίδρυσή του, και θα συνεχίζει να το υλοποιεί και να το προωθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει και τους στρατηγικούς τους εταίρους, και, πάνω από όλα, με το μεράκι των εθελοντών του.

Καθώς, μάλιστα, βασικό μέλημα του Ινστιτούτου είναι η εκπαίδευση στην Οδική Ασφάλεια να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, και αυτή τη χρονιά, σημαντικές δράσεις της Εβδομάδας αφορούσαν τα παιδιά και τους εφήβους, ώστε να υιοθετήσουν σωστή συμπεριφορά ως μελλοντικοί οδηγοί και ως χρήστες του οδικού δικτύου γενικότερα.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών, φορέων και οργανισμών, πραγματοποιήθηκαν δύο σημαντικές πρωτοβουλίες του Ι.Ο.ΑΣ: η νέα καμπάνια “…There is a reason”, Always belt-up («Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος») και η Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (ERSC). Η ενημερωτική καμπάνια που αφορά στη χρήση της ζώνης ασφαλείας, ξεκίνησε να προβάλλεται πανελλαδικά από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας -με έγκριση από το ΕΣΡ-, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου και συνεργατών του. Η Ημερίδα έδωσε τη δυνατότητα σε φορείς και οργανισμούς να ενημερωθούν για τη μεγαλύτερη πλατφόρμα της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την Οδική Ασφάλεια, η οποία λειτουργεί υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter