«2.000 παιδιά ακρωτηριάστηκαν χωρίς αναισθητικό» – Ανοιχτή επιστολή προς τον Κ. Μητσοτάκη από την Παλαιστίνη

«2.000 παιδιά ακρωτηριάστηκαν χωρίς αναισθητικό» – Ανοιχτή επιστολή προς τον Κ. Μητσοτάκη από την Παλαιστίνη
AP Photo/Adel Hana

Μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε ο γιατρός Σαλάχ Μούσα, πρώην επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Πρεσβείας, σχετικά με τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και μήνες στη Γάζα.

Τονίζει τον αριθμό των άμαχων θυμάτων και ειδικά των παιδιών, Θυμίζει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις Ελλάδας – Παλαιστίνης και καλεί την «επίσημη Ελλάδα να σταθεί με την ανθρώπινη συνείδηση και το δίκαιο, με την οικογένεια των χωρών του Κόσμου που απαιτούν τον τερματισμό της σφαγής, της γενοκτονίας και των φασιστικών εγκλημάτων πολέμου».

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή:

Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμά μου προς εσάς υπό το φως της ζωντανής γενοκτονίας που παρακολουθούμε σήμερα κατά του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος υποφέρει εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια από σφαγές, αναγκαστικούς εκτοπισμούς, κατοχή και ανέγερση οικισμών στη γη του, κατά παράβαση των διεθνών νόμων και της νομιμότητας, μέρος της οποίας είστε.

Κύριε πρόεδρε
Μέσα σε τρεις μήνες, περισσότεροι από 23.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα, περισσότεροι από 60.000 τραυματίστηκαν και περισσότεροι από 10.000 παρέμειναν κάτω από τα ερείπια, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά, γυναίκες και ανυπεράσπιστοι πολίτες. Ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά. Σχεδόν το 80% των σπιτιών της Λωρίδας της Γάζας καταστράφηκαν, νοσοκομεία και ασθενοφόρα, πολιτική άμυνα, σχολεία, κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, Τζαμιά, Εκκλησίες, πολιτιστικά κέντρα, αρτοποιεία, δρόμοι και όλες οι υποδομές νερού, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και δίκτυα επικοινωνιών.
Η εισαγωγή πόσιμου νερού, τροφίμων, φαρμάκων και πετρελαίου έχει απαγορευτεί.

Δεν βασανίζει τις συνειδήσεις ότι σχεδόν 2.000 παιδιά ακρωτηριάστηκαν χωρίς αναισθητικό επειδή οι νεοναζί εμποδίζουν την εισαγωγή αναισθητικών φαρμάκων στη Λωρίδα της Γάζας; Αρκεί να πούμε ότι οι Εβραίοι στην Αμερική και την Βρετανία διαδηλώνουν καθημερινά ενάντια στη βαρβαρότητα του Ισραήλ και τη διάπραξη εγκλημάτων.
Έχετε ακούσει πολλές δηλώσεις από τους υπουργούς τους που ζητούν τη δολοφονία οποιουδήποτε Παλαιστινίου, οποιασδήποτε ηλικίας, ακόμη και αν είναι στη μήτρα της μητέρας του, επίσημοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν προτείνει την ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας, ή τον εκτοπισμό του λαού της Παλαιστίνης στο Κονγκό και άλλες χώρες της Αφρικής.

Κύριε Πρωθυπουργέ
Η φασιστική επίθεση δεν περιορίζεται στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά εκτείνεται σε ολόκληρη την παλαιστινιακή επικράτεια, με την κλιμάκωση των εποικισμών και την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών, την εκτέλεση εν ψυχρώ παιδιών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και τις καθημερινές συλλήψεις. Οι κρατούμενοι ξεπέρασαν τους 9.500 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από αυτούς χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, στους οποίους παρέχεται μισό γεύμα την ημέρα. Στερούνται θεραπείας, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός και οι δικηγόροι τους δεν μπορούν να συναντηθούν μαζί τους, δεν έχουν χειμωνιάτικα ρούχα και κουβέρτες, ενώ τους αφαιρούν τα κλινοσκεπάσματα. Όλα αυτά συνοδεύονται από καθημερινά βάναυσα βασανιστήρια. Επιπλέον, ο αριθμός των σπιτιών που κατεδάφισαν οι αρχές του Ισραήλ και οι έποικοι έφτασε τα 25.000 σπίτια. Τέλος, ας σημειώσουμε ότι τις περισσότερες φορές οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι Παλαιστίνιοι Άραβες εμποδίζονται να φθάσουν στους ναούς τους και να προσευχηθούν.
Η κατοχή της πατρίδας μας και της όποιας πατρίδας είναι μια. Σε τι διαφέρει αυτό από την κατοχή της Κύπρου – την ακεραιότητα της οποίας πάντα το Παλαιστινιακό κίνημα υποστήριξε;

Είναι καιρός η επίσημη Ελλάδα να σταθεί με την ανθρώπινη συνείδηση και το δίκαιο, με την οικογένεια των χωρών του Κόσμου που απαιτούν τον τερματισμό της σφαγής, της γενοκτονίας και των φασιστικών εγκλημάτων πολέμου κατά του λαού μας.

Δεν βλέπει η Κυβέρνησή σας, κύριε Πρόεδρε τον περήφανο λαό της Ελλάδας να γεμίζει τους δρόμους, να υψώνονται οι φωνές των Ελλήνων σε αρμονία με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας για Ελευθερία και Δικαιοσύνη, για να σταματήσει η σφαγή;
Η κοινή κληρονομιά του Ελληνο-Αραβικού πολιτισμού σε όλη την ιστορία δεν αποδέχεται την αδικία. Ο λαός μας στον αγώνα του για ελευθερία εμπνεύστηκε από τους αγώνες των λαών, από την Επανάστασή σας του 1821, για να σπάσουμε τις αλυσίδες της κατοχής. Δεν έχουμε δικαίωμα να σπάσουμε τις αλυσίδες της τελευταίας και μακροβιότερης αποικιοκρατίας στη σύγχρονη εποχή μας;
Οι θέσεις των κυβερνήσεων είναι καταγεγραμμένες στην ιστορία, ας συνεχιστεί η ιστορία της Ελλάδας όσο λαμπρή την ξέρετε, με δικαιοσύνη, ειρήνη και διεθνή νομιμότητα, αυτό σας ευχόμαστε.

Σαλάχ Μούσα, γιατρός,
Πρώην επιτετραμμένος της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Αθήνα

 

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Καταδικάζουν κάθε δήλωση για αναγκαστική «μετανάστευση» Παλαιστινίων τα κράτη του Κόλπου

Αποκλειστικό: Η επιστολή υπαλλήλων της ΕΕ προς την ηγεσία για τη Γάζα – «Απαιτήστε κατάπαυση του πυρός τώρα!»

Μέση Ανατολή: Ανοιχτή επιστολή στον Μητσοτάκη – «Να ελέγξετε τη συνείδησή σας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter