20 ώρες μετά την τραγωδία στη Λιβύη ο Μητσοτάκης δεν ήξερε πόσοι είναι οι τραυματίες!

20 ώρες μετά την τραγωδία στη Λιβύη ο Μητσοτάκης δεν ήξερε πόσοι είναι οι τραυματίες!

Δύο υγειονομικοί, ένα στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων και δύο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν -κάτω από άγνωστες ακόμη συνθήκες- συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής.

Για τέσσερις ελαφρά τραυματίες ενημέρωσε στην πρώτη ανακοίνωση του το απόγευμα της Κυριακής το ΓΕΕΘΑ. Τα μεσάνυχτα έγραψε για τρεις νεκρούς και δύο αγνοούμενους, χωρίς αναφορά για τραυματίες. Πολύ νωρίτερα τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν την είδηση για τέσσερις νεκρούς και για 15 τραυματίες.

Το πρωί της Δευτέρας το ΓΕΕΘΑ έδωσε την πληροφορία για πέντε νεκρόύς, χωρίς αναφορά σε τραυματίες.

Το ΓΕΕΘΑ κάνει ότι δεν ήξερε για νεκρούς, αλλά σίγουρα ήξερε για τραυματίες αφού έστειλε, μετά το γεγονός, άλλο αεροπλάνο για να τους παραλάβει, πριν από την πρώτη ανακοίνωση για τους «ελαφρά τραυματίες».

Από τους τραυματίες 10 είναι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 2 στο ΓΝΑ και 1 στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη έχει μείνει στη Λιβύη επειδή κρίθηκε σκόπιμο να μην μετακινηθεί.

Τρομακτικό είναι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, 20 ώρες μετά την τραγωδία στη Λιβύη, ενώ οι τραυματίες είχαν επιστρέψει στην Ελλάδα και ήταν γνωστός ο αριθμός τους, έγραψε για 10 τραυματίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλη μια απόδειξη ανικανότητας και επιτελικού χάους της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ. Δεν είναι η πρώτη. Τον τελευταίο καιρό υπήρξαν οι εκρήξεις βομβών στη φωτιά του στρατοπέδου στην Αγχίαλο και βουλιαγμένα ελικόπτερα στη βάση τους στο Στεφανοβίκειο.

Από τους 10 που βρίσκονται στο 401 η κατάσταση των τριών θεωρείται σοβαρή. Ο ένας είναι τραυματισμένος στη μέση και οι άλλοι δύο έχουν πολλά εγκαύματα.

Διαβάστε επίσης: Ερασιτεχνισμοί του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου πριν και μετά την τραγωδία στη Λιβύη (Photos & Video)

Έκθετοι Μαξίμου και Φλώρος για την τραγωδία στη Λιβύη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter