20 χρόνια από την ίδρυση της ΟΡ.Κ.Α

20 χρόνια από την ίδρυση της ΟΡ.Κ.Α

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 20:30 η λέσχη ΟΡ.Κ.Α. (Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου), διοργανώνει στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Νικόλαος Καμολίνος, πρόεδρος ΟΡ.Κ.Α. Ιωάννης Χόλης, επίτιμος πρόεδρος ΟΡ.Κ.Α. Δημήτρης Βερναρδάκης, πρόεδρος Ε.Ο. ΦΙΛΠΑ

Η ΟΡΚΑ (Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασσικού Αυτοκινήτου) δημιουργήθηκε το 1998 από μια ομάδα φίλων που φιλοδοξούσαν να προσφέρουν στους απανταχού λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου εξορμήσεις, άλλοτε με τη μορφή της εκδρομής, άλλοτε με τον μανδύα του αγώνα.

Δίνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των διαδρομών από άποψη φυσικής ομορφιάς αλλά και οδηγικής ικανότητας, με αψεγάδιαστο σύστημα εξαγωγής αγώνων και κάτι μοναδικό από την αρχή μέχρι & σήμερα, με δυνατές εξόδους από τα Ελληνικά σύνορα. Κάτι που συνεχίζεται ακόμη. Μόνο που τώρα η ομάδα φίλων έχει μεταμορφωθεί σε σωματείο 140 ατόμων, όλων ιδιοκτητών και όχι απλά φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου. Κάποιοι από αυτούς είχαν το προνόμιο να γυρίσουν επί μισάωρα στις πίστες (της Formula 1) της Μόντσα και τns Ίμολα που η ΟΡΚΑ είχε φροντίσει να νοικιάσει για χάρη τους. Ανέβηκαν σε υψόμετρο 2100 μέτρων στις Ιταλικές Άλπεις, για να φθάσουν μετά στα κανάλια τns Βενετίας.

Επισκέφθηκαν μουσεία αυτοκινήτων με θρυλικά αποκτήματα όπως η πρώτη χρονολογικά κατασκευασμένη Ferrari ή η πλήρης συλλογή Abarth ή η Alfa Romeo της δεκαετίας ’30 που κέρδιζε τα Mille Miglia με τον Tazio Nuvolari. Ή ακόμη η έκθεση 35 αυτοκινήτων Ferrari / Maserati στη Modena. Και ανάμεσα σε αυτά, κάστρα και λόφοι, πλαγιές και πύργοι μεσαιωνικοί της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και των Δαλματικών Ακτών.Αλλά όχι μόνον αυτών.

Η Ελληνική φύση είναι πια γνώριμη μέχρι την Καστοριά και το Γύθειο, μέχρι την ‘Έδεσσα, τη Μονεμβασιά και την Καλαμάτα, αφού προηγουμένως δια-σχίσαμε τις πλαγιές του Παρνασσού και του Ολύμπου, τους βράχους των Μετεώρων, τις ομορφιές των κατά-πράσινων ακόμη τότε χωριών της Αρκαδίας. Με το χρονόμετρο στο χέρι, όχι όμως πάντοτε. Με βροχή, παγωνιά, χαλάζι, καμιά φορά και με χιόνι, αλλά και κάτω από τον ξάστερο καλοκαιρινό ουρανό της Πάρου το 1999 ή της νότιας Αττικής στο νυχτερινό μας αγώνα του 2000. Με την συμμετοχή ξένων, όπως όταν 42 τέτοια αυτοκίνητα ενώθηκαν με τα δικά μας το καλοκαίρι του 2000 για να γνωρίσουν και αυτοί, έστω για λίγο, αυτό που εμείς τα μέλη της ΟΡΚΑ, δεν σταματάμε να επιζητούμε να γνωρίσουμε καλύτερα, ακόμη και σήμερα, τις ομορφιές της Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter