2018, κορυφαία χρονιά για Daimler και Mercedes-Benz Ελλάς

2018, κορυφαία χρονιά για Daimler και Mercedes-Benz Ελλάς

Η χρονιά που πέρασε αποδείχθηκε κορυφαία για τις Daimler και Mercedes-Benz Ελλάς, οι οποίες κατέκτησαν την κορυφή στην κατηγορία των premium πωλήσεων.

Πρώτη, για πέμπτη συνεχή χρονιά στη χώρα μας στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων ήταν η Mercedes-Benz. Συνολικά ταξινομήθηκαν 5.153 οχήματα του Ομίλου Daimler και πιο συγκεκριμένα, 4.521 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz και Smart, εκ των οποίων 3.785 οχήματα Mercedes-Benz και 736 Smart, 358 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κάτω των 3,5 τόνων), 143 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 131 λεωφορεία Μercedes-Benz και Setra, σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ.

Τόσο στα φορτηγά από 3,5 τόνους όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης πρώτη στις πωλήσεις.

Αναφορικά με το μερίδιο αγοράς στα επιβατικά, αυτό ανήλθε στο 4,4%, εκ του οποίου το 3,7% ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,2%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 41,5% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των οκτώ τόνων στο 40,3%. Στα λεωφορεία το μερίδιο αγοράς άγγιξε το 49,8%.

Η Mercedes-Benz παγκοσμίως

Οι 2.310.185 πωλήσεις που σημειώθηκαν το 2018, έφεραν τη φίρμα στην πρώτη θέση στην κατηγορία premium για τρίτη συνεχόμενη φορά. Μάλιστα, αυτό το αποτέλεσμα αποτέλεσε ρεκόρ για όγδοη διαδοχική. Η νέα επίδοση οφείλεται στην επιτυχία της Mercedes-Benz στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπου συμπεριλαμβάνεται και η Κίνα. Στην τελευταία, η αύξηση ανήλθε στο 11% και ήταν η μεγαλύτερη σε απόλυτους όρους σε μια μεμονωμένη αγορά.

Το 2018, η Mercedes διατήρησε την κορυφή στην κατηγορία premium σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Ν. Κορέα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Ταϊλάνδη, η Ινδία, η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα ανήκει στην κατηγορία compact

Τη χρονιά στην οποία σηματοδοτήθηκε η αλλαγή της A-Class, περισσότεροι από 609.000 πελάτες αγόρασαν τις νέες A-Class, B-Class, CLA, CLA Shooting Brake ή GLA. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πούλησε η εταιρεία, ανήκε στην compact κατηγορία, με τις πιο ευνοϊκές αγορές να είναι αυτές των Κίνας και Γερμανίας. Η νέα A-Class κατέγραψε παγκόσμια αύξηση 3,4%, ενώ στη Γερμανία 21,8%. Για το 2019 προετοιμάζεται η νέα γενιά αυτής της κατηγορίας οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των A-Class Sedan, B-Class και CLA.

Αύξηση στις πωλήσεις SUV και νέο ρεκόρ

Οι μονάδες που πωλήθηκαν ήταν 820.721 και το ποσοστό της αύξησης, 1,9%. Στις αγορές των Ασίας, Ευρώπης και Αμερικής πουλήθηκαν περισσότερα SUV παρά ποτέ, με τα πιο δημοφιλή να είναι τα GLC και GLA. Για το 2019 αναμένεται στον δρόμο η εμφάνιση των νέων GLE, EQC, καθώς και η ανανέωση των GLC και GLC Coupe.

Πηγή: Mercedes-Benz Ελλάς

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter