Νέες συγκρούσεις Ισραηλινών αστυνομικών με Παλαιστίνιους παρά την εκεχειρία (Video)

Νέες συγκρούσεις Ισραηλινών αστυνομικών με Παλαιστίνιους παρά την εκεχειρία (Video)
People inspect the the rubble of the Yazegi residential building that was destroyed by an Israeli airstrike, in Gaza City, Sunday, May 16, 2021. The 57-member Organization of Islamic Cooperation held an emergency virtual meeting Sunday over the situation in Gaza calling for an end to Israel’s military attacks on the Gaza Strip. (AP Photo/Adel Hana)

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους πιστούς και ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, δύο εβδομάδες έπειτα από παρόμοιες συμπλοκές που οδήγησαν σε αναζωπύρωση των βιαιοτήτων στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Οι συγκρούσεις άρχισαν μετά τη μεγάλη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην οποία συμμετείχε ένα πλήθος Παλαιστινίων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου. Αντικείμενα εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων που είναι παρούσες στην πλατεία, που είναι ο τρίτος πιο ιερός χώρος του ισλάμ, ανέφερε η αστυνομία κάνοντας λόγο για «ταραχές».

 

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν παρά το γεγονός πως τα ξημερώματα της Παρασκευής συμφωνήθηκε εκεχειρία ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας. Η απόφαση τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 02.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Για την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, το Υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

 

 

Συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα 

Τουλάχιστον πέντε πτώματα και καμιά δεκαριά επιζώντες εντοπίστηκαν στις υπόγειες σήραγγες της Λωρίδας της Γάζας, τις οποίες βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός στη διάρκεια των επιχειρήσεών του εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

«Σήμερα το πρωί ανασύραμε πέντε πτώματα από τα συντρίμμια ενός τούνελ» που έγινε στόχος των ισραηλινών επιδρομών, δήλωσε ένας διασώστης.

«Καμία δεκαριά» επιζώντες επίσης εντοπίστηκαν.

Διαβάστε επίσης:  Παλαιστίνη: Πέντε νεκροί και επιζώντες εντοπίστηκαν σε τούνελ στη Γάζα – Σε ισχύ η εκεχειρία

Η αστυνομία της Γάζας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες στα συντρίμμια των τούνελ για να βρει τυχόν άλλους επιζώντες.

Από τις 10 Μαΐου που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 243 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 66 παιδιά, και 1.910 έχουν τραυματιστεί από τα ισραηλινά πλήγματα.

Από την ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, μια έφηβη και ένας στρατιώτης, και έχουν τραυματιστεί 355 από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει οι Παλαιστίνιοι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter