450.000 μελλοθάνατοι

450.000 μελλοθάνατοι

«Η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά» ήταν η σκωπτική αντίδραση του Τζιλ Σκοτ-Χίρον στη διαφαινόμενη αδιαφορία των πολιτών και τους καλούσε με το τραγούδι του να γίνουν (συμ)μέτοχοι των εξελίξεων και των αλλαγών στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Πόλεμος στο Βιετνάμ, ισορροπία του πυρηνικού τρόμου, Μάης και Πράγα ’68 κινητοποίησαν συνειδήσεις.

Σήμερα η γενοκτονία έρχεται πιάτο στο σαλόνι μας, στην οθόνη του κινητού στην παλάμη μας, κάθε λεπτό και δευτερόλεπτο κάνει live streaming η σφαγή από τη Γάζα.

450.000. Τόσοι ήταν όσοι γλίτωσαν –προς στιγμήν– από τη φρίκη στη Ράφα αναζητώντας καταφύγιο ελπίδας στα ερείπια των σπιτιών που άφησαν. Δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνουν στόχος, επειδή οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σφυροκόπησαν βορρά και νότο στη Λωρίδα της Γάζας.

Κανείς δεν είναι ασφαλείς. Κι όσοι έμειναν κι όσοι έφυγαν. Έμειναν οι τραυματίες, οι ακρωτηριασμένοι, οι ζωντανοί νεκροί από την ασιτία. Δεν υπάρχει κουράγιο να κάνουν το βήμα της διαφυγής.

Σαν τους πελαργούς, είναι με το ένα πόδι στη ζωή και με άλλο έτοιμοι να αντικρίσουν τον θάνατο οπουδήποτε. Μεγάλοι και μικροί. Γυναικόπαιδα και άμαχοι ενήλικες.

Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. (Μπέρτολτ Μπρεχτ) Θ.Κ.

Δείτε επίσης:

Ο «Μακεδονομάχος» Βορίδης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν κυρώνουμε τα μνημόνια συνεργασίας, διότι είχαμε προβλέψει τι θα γίνει» (Video)

Συμφωνία των Πρεσπών: Ο Άδωνης που έλεγε «παπ, θα την αλλάξουμε», τώρα την υπερασπίζεται! (Video)

Σπηλιωτόπουλος: Με «πολιτική περικεφαλαίας» η ΝΔ προσπάθησε να τορπιλίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Υποκριτικός και επικίνδυνος ο εθνικιστικός λαϊκισμός»: Επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter