Να απαγορευτεί άμεσα η φρίκη του εμπορίου πτερυγίων καρχαρία στην Ε.Ε. (video)

Να απαγορευτεί άμεσα η φρίκη του εμπορίου πτερυγίων καρχαρία στην Ε.Ε. (video)

Έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα να σταματήσει άμεσα η φρίκη του εμπορίου πτερυγίων καρχαρία κάνουν τα μέλη των Sea Shepherd Greece και καλούν τους πολίτες να υπογράψουν την σχετική φόρμα διαμαρτυρίας προκειμένου η Ε.Ε . να παρέμβει και να αποτρέψει την φρικτή ανθρώπινη συνήθεια…

Όπως αναφέρει η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών και περιβαλλοντικών οργανισμών για την απαγόρευση του εμπορίου πτερυγίων καρχαρία στην Ε.Ε. η Μεσόγειος μόνο, φιλοξενεί περίπου 47 είδη καρχαριών, πολλά από τα οποία συναντώνται πολύ σπάνια, καθώς προτιμούν τα απομακρυσμένα βάθη της θάλασσας από τις πολυσύχναστες ακτές.

Κάθε χρόνο σκοτώνονται από 63 έως 273 εκατομμύρια καρχαρίες παγκοσμίως (δηλαδή 7 έως 31 χιλιάδες καρχαρίες την ώρα) με αποτέλεσμα πολλά είδη να απειλούνται με εξαφάνιση. Κυνηγιούνται για το κρέας τους και το λάδι από το συκώτι τους, αλλά η μεγαλύτερη απειλή είναι η αφαίρεση του πτερυγίου τους η οποία γίνεται με αποκρουστικές πρακτικές, αφού το πτερύγιο κόβεται και το ζώο ρίχνεται στη θάλασσα ζωντανό, όπου πεθαίνει από ασφυξία καθώς δεν μπορεί να καταδυθεί σε μεγάλο βάθος.

Όπως επισημαίνεται , οι καρχαρίες είναι απαραίτητοι για έναν υγιή ωκεανό και η απότομη εξαφάνιση πληθυσμών καρχαριών παγκοσμίως έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς πολλοί καρχαρίες είναι στην κορυφή της διατροφικής αλυσίδας και παίζουν καίριο ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ευρώπη εξάγει 3.500 τόνους πτερυγίων κάθε χρόνο, κυρίως προς την Ασία.

Η πρωτοβουλία των ευρωπαίων πολιτών ‘Stop Finning-Stop the Trade’ έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών από τις 31 Ιανουαρίου 2020. Οι πολίτες της ΕΕ έχουν περιθώριο έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022 να ζητήσουν την αλλαγή, συλλέγοντας ένα εκατομμύριο ψήφους που απαιτούν να μπει ένα τέλος στην αφαίρεση πτερυγίων καρχαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τους Sea Shepherd τον μοναδικό διεθνή οργανισμό προστασίας των ωκεανών που με στόλο 14 πλοίων και σκαφών, περιπολεί και καταγράφει την παράνομη αλιευτική δραστηριότητα από την Ανταρκτική ως την Αφρική, οδηγώντας στη δικαιοσύνη τους καπετάνιους και το πλήρωμα των παράνομων αλιευτικών.

Το 2019 ξεκίνησε επίσημα η δράση των Sea Shepherd Greece.
Για υπογραφή πατήστε εδώ : https://eci.ec.europa.eu/012/public/#/screen/home

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter