Ρωσία: Μυστήριο καλύπτει τον μαζικό θάνατο εκατοντάδων φωκιών στην Κασπία

Ρωσία: Μυστήριο καλύπτει τον μαζικό θάνατο εκατοντάδων φωκιών στην Κασπία

Μια τεράστια οικολογική καταστροφή συντελέστηκε στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας τις τελευταίες ημέρες καθώς εντοπίστηκαν περίπου 1.700 φώκιες νεκρές στη νότια Ρωσία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή. Οι αρχές της ρωσικής επαρχίας Νταγκεστάν δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για ποιον λόγο πέθαναν τα ζώα, αλλά πιθανότατα πρόκειται για φυσικά αίτια.

Οι περιφερειακοί αξιωματούχοι είπαν αρχικά το Σάββατο ότι βρέθηκαν 700 νεκρές φώκιες στην ακτή, αλλά την Κυριακή ο επικεφαλής του Κέντρου Προστασίας Περιβάλλοντος της Κασπίας, δήλωσε σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι μετά από μια ευρύτερη επιθεώρηση της ακτής ο αριθμός των νεκρών ζώων ήταν 1.700.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι σκοτώθηκαν από λαθροθήρες.

Εμπειρογνώμονες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αλιείας και εισαγγελείς επιθεώρησαν την ακτογραμμή και συνέλεξαν δεδομένα για εργαστηριακή έρευνα, η οποία δεν εντόπισε κάποιον ύποπτο ρύπο. Αρκετά προηγούμενα περιστατικά μαζικών θανάτων φώκιας είχαν αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

Σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία αλιείας, ο συνολικός πληθυσμός της φώκιας της Κασπίας υπολογίζεται σε 270.000-300.000 άτομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter