Γαλλική διαμεσολάβηση για την Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν

Γαλλική διαμεσολάβηση για την Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν – Πούτιν

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Πέμπτη 3/3 ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.  Η συνομιλία είχε διάρκεια 90 λεπτών, όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία και αφορούσε βεβαίως την ουκρανική κρίση.

Σημειώνεται πως είναι η τρίτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μεσούσης της ουκρανικής κρίσης. Οι δύο πρόεδροι είχαν μιλήσει τηλεφωνικά και τη Δευτέρα 28/2, μια συνομιλία που επίσης είχε διαρκέσει 90 λεπτά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως μετά την επικοινωνία με τον Πούτιν, ο Γάλλος Πρόεδρος συνομίλησε με τον Ζελένσκι. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας τόνισε πως είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία.

Οι στόχοι της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, όπως αναφέρει το Reuters.

O Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε επίσης ότι ενδεχόμενες καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του Κιέβου θα μεγαλώσουν τη λίστα απαιτήσεων της Μόσχας.

Νωρίτερα, αποκαλύπτοντας την τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Γαλλίας και Ρωσίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ευχαρίστησε τον κ. Μακρόν για τις προσπάθειές του για διαμεσολάβηση και είπε ότι ελπίζει να στεφθούν από επιτυχία.

«Αλλά θα είμαστε μόνο χαρούμενοι εάν η Γαλλία αυτή τη φορά βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνιών που βασίζονται στις αρχές που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και γενικά στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων», πρόσθεσε.

Παρίσι: Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες Μακρόν – Πούτιν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται να συνεχίσει τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχοντας ως βασικό στόχο την μεγαλύτερη δυνατή προστασία του άμαχου πληθυσμού καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. Αυτό ανέφεραν διπλωματικές πηγές των Ηλυσίων Πεδίων σήμερα στο Παρίσι, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση ο πρόεδρος Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος να διακόψει τις πολεμικές επιχειρήσεις, η Γαλλία θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμά ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι επαφές του με τον Πούτιν ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, τον τελευταίο μήνα ο Μακρόν και ο Πούτιν έχουν συνομιλήσει εννέα φορές.

Διαβάστε επίσης 

Ουκρανική κρίση: Μαραθώνια τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν με Πούτιν – Οι όροι του Ρώσου Προέδρου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter