70ο Φεστιβάλ Καννών: Αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα πάρει το φετινό Χρυσό Φοίνικα

70ο Φεστιβάλ Καννών: Αυτοί θα αποφασίσουν ποιος θα πάρει το φετινό Χρυσό Φοίνικα

Τρανταχτά ονόματα της 7ης Τέχνης απαρτίζουν την κριτική επιτροπή που μόλις σήμερα ανακοίνωσε το 70ο Φεστιβάλ Καννών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. 

Συγκεκριμένα, με πρόεδρο τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, την κριτική επιτροπή της φετινής, επετειακής, κινηματογραφικής διοργάνωσης πλαισιώνουν ο Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πάολο Σορεντίνο, η Γερμανίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Μάρεν Άντε, που έκανε αίσθηση πέρυσι με την ταινία της «Toni Erdmann», η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν, η Κινέζα ηθοποιός Φαν Μπινγκμπίνγκ, ο Αμερικανός ηθοποιός Γουίλ Σμιθ, η Γαλλίδα συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Ανιές Ζαουί, ο Γάλλος συνθέτης Γκαμπριέλ Γιαρέντ και ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-Γουκ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Τιερί Φρεμό είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, μέσα στον Απρίλιο: «Για να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια, έχουμε καλέσει ανθρώπους που είναι κομμάτι της ιστορίας του φεστιβάλ των Καννών ή που έγιναν διάσημοι με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και θέλουν να βρεθούν κοντά μας σε αυτή τη μεγάλη επέτειο…».

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, υπάρχει και ελληνική υποψηφιότητα, με μεγάλες πιθανότητες. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Killing of a Sacred Deer».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter