Καύση του Κορανίου: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στο Ιράκ

Καύση του Κορανίου: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στο Ιράκ

Αναταραχές σημειώθηκαν στην Βαγδάτη την πρωτεύουσα του Ιράκ, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας της Σουηδίας και πυρπόλησαν κτίριο τις πρώτες πρωινές ώρες, δήλωσε πηγή του Ρόιτερς και διαπίστωσε δημοσιογράφος του ίδιου πρακτορείου ειδήσεων επιτόπου.

Η πηγή διαβεβαίωσε πως δεν τραυματίστηκε κανένα μέλος της σουηδικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, αποφεύγοντας όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της πρεσβείας για σχόλια.

Στη διαδήλωση κάλεσαν υποστηρικτές του σιίτη ιεροκήρυκα Μοκτάντα Σαντρ, ενόψει της αναμενόμενης νέας καύσης του Κορανίου μπροστά στην ιρακινή πρεσβεία στη Στοκχόλμη, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που αποφάσισαν να επιτρέψουν οι αρχές της Σουηδίας.

Διαβάστε επίσης: Σουηδία: Κάψιμο της Βίβλου, μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία, επέτρεψε η αστυνομία

Προηγούμενη καύση αντιτύπου του Κορανίου, μπροστά στο μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσα της Σουηδίας από Ιρακινό, προκάλεσε διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και την καταδίκη μεγάλου μέρους του μουσουλμανικού κόσμου.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στην πλατφόρμα Telegram από υποστηρικτές του Μοκτάντα Σαντρ εικονίζουν κόσμο να συγκεντρώνεται στη σουηδική πρεσβεία περί τη 01:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), προτού προχωρήσει σε εισβολή στο κτίριο περίπου μια ώρα αργότερα.

Κατόπιν εικονίζεται καπνός να αναδίδεται από κτίριο στο συγκρότημα της πρεσβείας.

Δεν είναι σαφές αν βρίσκονταν μέλη του σουηδικού διπλωματικού προσωπικού στο κτίριο όταν έγινε η έφοδος των διαδηλωτών.

Διαβάστε επίσης: «Χτύπημα» Αφγανιστάν σε Σουηδία για το κάψιμο σελίδων του Κορανίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter