Αβάσταχτος ο πόνος στην κηδεία του 15χρονου Χρήστου στη Μεσσηνία (Video)

Αβάσταχτος ο πόνος στην κηδεία του 15χρονου Χρήστου στη Μεσσηνία (Video)

Σε κλίμα οδύνης τελέσθηκε σήμερα τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Μεσσηνία η κηδεία του 15χρονου Χρήστο Μιρτάι, που έχασε τη ζωή του μαζί τους άλλους δύο φίλους του στην Κυπαρισσία.

Με λευκά τριαντάφυλλα και σήμερα τα περισσότερα παιδιά που πήγαιναν μαζί του στο σχολείο, είπαν το τελευταίο αντίο στον 15χρονο Χρήστο.

Οι γονείς του απαρηγόρητοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως δεν θα ξαναδούν το γιο τους.

Το σχολείο όπου πήγαιναν οι τρεις φίλοι και συμμαθητές παραμένει κλειστό ενώ έχει στηθεί ειδικό μνημείο με τις φωτογραφίες τους, στο οποίο οι μαθητές αφήνουν λουλούδια.

Διαβάστε επίσης: Θρήνος στη Μεσσηνία: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 15χρονου Νίκου (Video – Photos)

Επίσης, η πολιτεία έχει ορίσει ψυχολόγο, η οποία μιλά με τους μαθητές του σχολείου οι οποίοι έχουν σοκαριστεί από το θάνατο των τριών παιδιών και παρακολουθεί την κατάστασή τους.

Αύριο θα γραφτεί ο επίλογος της τραγωδίας, με την κηδεία του Ενρίκο Μπουζάνι.

Δωρεά για την ταφή των μαθητών

Ο Δήμος Τριφυλίας, με απόφαση που υπογραφεί ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ανακοίνωσε τη δωρεάν παραχώρηση των κενοτάφων και το δικαίωμα χρήσης αυτών πέραν της τριετίας για την ταφή των ανήλικων μαθητών.

Η απόφαση προβλέπει, συγκεκριμένα ότι «Τον πόνο των γονέων και των οικείων, ο οποίος είναι πολύ μεγάλος, όπως και ολόκληρης της κοινωνίας. Καμαρώναμε τα παιδιά και προσδοκούσαμε ότι παρέα με τους συνομήλικους του θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η πίκρα μας πλησιάζει την πίκρα των γονέων και των συγγενών. Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι στον αδυσώπητο πόνο τους ο Δήμος είναι δίπλα τους». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter