Αδαμοπούλου για δίωξη Βαξεβάνη: Καλούμε τον Μητσοτάκη να σταματήσει να στοχοποιεί τη μαχόμενη δημοσιογραφία (Video)

Αδαμοπούλου για δίωξη Βαξεβάνη: Καλούμε τον Μητσοτάκη να σταματήσει να στοχοποιεί τη μαχόμενη δημοσιογραφία (Video)

«Ήρθα εδώ για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος δέχεται μία άνευ προηγουμένου δίωξη, πλήγμα για τη δημοκρατία. Ήρθαμε διάφοροι φορείς, πολίτες που σεβόμαστε την ελευθερία και ανεξαρτησία του Τύπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μαχόμενη δημοσιογραφία», τόνισε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, έξω από τον Άρειο Πάγο συμπαραστεκόμενη μαζί με πλήθος κόσμου στον Κώστα Βαξεβάνη που διώκεται για την υπόθεση Novartis.

«Η δίωξη αυτή στοχοποιεί σε κάθε περίπτωση τη δημοσιογραφική έρευνα. Τα πορίσματα, τα προϊόντα μίας σοβαρής δημοσιογραφικής έρευνας θα πρέπει να ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά της πολιτείας έναντι παντός καταγγελλομένου ανεξαιρέτως, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για την Ελλάδα η οποία παρουσιάζει κατρακύλα στην ελευθερία και ανεξαρτησία του Τύπου. Θα πρέπει να σταματήσει η εκάστοτε κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια και να συντηρεί υπόγειες διαδρομές σε σχέση με σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής», τόνισε.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από δυσλειτουργικούς νόμους τους οποίους επικαλείται για να δείξουμε ότι συμμορφωνόμαστε στις οδηγίες της ΕΕ και να φέρει επιτέλους αποτελεσματικούς νόμους όπως είναι ο νόμος για την προστασία των μαρτύρων και το whistleblowing», πρόσθεσε.

«Τον καλούμε να σταματήσει να στοχοποιεί τη μαχόμενη δημοσιογραφία, να σταματήσει να φιμώνει τον δημόσιο λόγο και την αλήθεια. Η αλήθεια δεν κρύβεται, θα λάμψει και προς τούτο έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», κατέληξε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter