Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης για το σκάνδαλο Novartis – Πλήθος κόσμου στο πλευρό του (LIVE)

Στον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης για το σκάνδαλο Novartis – Πλήθος κόσμου στο πλευρό του (LIVE)

Από τον Άρειο Πάγο εξήλθε στις 14:40 χειροκροτούμενος ο Κώστας Βαξεβάνης. Νωρίτερα, στις 13:00 το μεσημέρι ο εκδότης του Documento, έφτασε στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας,  Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου μετά τη διώξη που του ασκήθηκε για το σκάνδαλο Novartis.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τον Άρειο Πάγο προκειμένου να δείξει και έμπρακτα την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του απέναντι στον Κώστα Βαξεβάνη ενώ μεγάλη ήταν η στήριξη και από τον πολιτικό κόσμο.

O εκδότης απολογείται ως κατηγορούμενος για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού δια της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας δια της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και για εγκληματική οργάνωση για την υπόθεση Novartis που αποτελεί και με τη βούλα σκάνδαλο και όχι σκευωρία όπως η κυβέρνηση θέλει να το παρουσιάσει.

Γιώργος Τσίπρας: Η δίωξη Βαξεβάνη το έσχατο σημείο απαξίωσης Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας

«Η δίωξη Βαξεβάνη είναι το έσχατο σημείο απαξίωσης της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής Β΄Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο στηρίζοντας τον Κώστα Βαξεβάνη.

Π. Πολάκης: «Όλη η σκευωρία που έστησαν εναντίον του θα πέσει στο κενό»

«Θέατρο του παραλόγου να οδηγούνται στον ανακριτή ως κατηγορούμενοι οι δημοσιογράφοι που συνέβαλαν να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο» χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης για τη δίωξη του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

«Δεν πρόκειται να περπατήσει αυτή η ιστορία, είναι η αρχή του τέλους του κ. Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς βράκας που κυβερνά τη χώρα» συμπληρώνει ο Παύλος Πολάκης που βρίσκεται στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη εκφράζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη του υπογραμμίζοντας πως όλη η σκευωρία που έστησαν εναντίον του δημοσιογράφου θα πέσει στο κενό.

Παπαχριστόπουλος: Kίνηση απόγνωσης που δεν έχει σχέση με ορθολογισμό και δικαιοσύνη

Ως «μια κίνηση απόγνωσης» χαρακτηρίζει από την πλευρά του τη δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος που βρέθηκε και εκείνος στον Άρειο Πάγο. Όπως ο ίδιος επισημαίνει «είναι τα πρώτα σημάδια ενός πουλόβερ που ξηλώνεται».

 

Αδαμοπούλου: Καλούμε τον Μητσοτάκη να σταματήσει να στοχοποιεί τη μαχόμενη δημοσιογραφία

Παρούσα στον Άρειο Πάγο ήταν και η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου.  «Ήρθα εδώ για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος δέχεται μία άνευ προηγουμένου δίωξη, πλήγμα για τη δημοκρατία. Ήρθαμε διάφοροι φορείς, πολίτες που σεβόμαστε την ελευθερία και ανεξαρτησία του Τύπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μαχόμενη δημοσιογραφία» επισήμανε on camera μεταξύ άλλων η βουλευτής.

Βερναρδάκης: Οι διώξεις δημοσιογράφων ξεπερνούν πρόσωπα και πολιτικές προελεύσεις

«Η δίωξη και στον Βαξεβάνη και στη Γιάννα Παπαδάκου αποτελεί ευθεία παραβίαση του δικαιώματος της έκφρασης σε μια δημοκρατική χώρα», δήλωσε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τον Άρειο Πάγο όπου έδωσε και εκείνος το παρόν.

Σπίρτζης: «Ζούμε την αντιδημοκρατική παραδοξότητα να διώκονται δημοσιογράφοι»

«Ζούμε την αντιδημοκρατική παραδοξότητα για ένα σκάνδαλο που έχει απασχολήσει την διεθνή κοινή γνώμη, να διώκονται οι δημοσιογράφοι και όχι αυτοί που συμμετείχαν στην ληστεία των χρημάτων του Ελληνικού λαού» επισημαίνει μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης για την δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη.

Διον. Καλαματιανός: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη η διαφθορά προστατεύεται

«Στην Ελλάδα με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη η εικόνα είναι πως η διαφθορά προστατεύεται και η ερευνητική δημοσιογραφία, που ξεσκεπάζει τα σκάνδαλα, διώκεται. Σε όλο αυτό, οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούμε», τόνισε από την πλευρά του ο Διονύσης Καλαματιανός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ηλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter