Αδειάζουν την κλινική «Ταξιάρχαι» – Ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία

Αδειάζουν την κλινική «Ταξιάρχαι» – Ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία

Ανεξέλεγκτη μοιάζει να η κατάσταση στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού και έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Η κλινική άρχισε σταδιακά να εκκενώνεται και τουλάχιστον έξι νεφροπαθείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με κορονοϊό.

Λίγο πριν από τις 12:30, στην κλινική μετέβη και ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανέφερε ότι από τους 226 ασθενείς και εργαζόμενους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι οι 37 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, εκ των οποίων οι 17 είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι 17 ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές υγείας. Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον ιό παρακολουθούνται και έχουν λάβει χημειοπροφύλαξη. Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για covid – 19 Σωτήρης Τσιόδρας που βρέθηκε νωρίτερα στη συγκεκριμένη κλινική.

Παρά την έρευνα που έχει διατάξει ο Εισαγγελέας, η κλινική έχει ανοίξει κανονικά σήμερα Παρασκευή και πραγματοποιούνται αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο, όπου σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Κοκκινάκη το τμήμα είναι «καθαρό».

Από νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί.

Αντίθετα, η κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό παραμένει κλειστεί.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωάννιδης έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και για τις δύο κλινικές. Η εισαγγελική έρευνα θα διερευνήσει ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στη Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση τύπου του υπουργείου Υγείας, τόσο ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς φάνηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι για την χαλάρωση ή μη τήρηση των μέτρων προστασίας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις δύο κλινικές. «Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανένα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες.. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους», υπογράμμισε ο κ.Τσιόδρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter