Αδιανόητη δήλωση Μητσοτάκη: «Κανείς δεν περίμενε να βγάλουμε άκρη» από την Εξεταστική

Αδιανόητη δήλωση Μητσοτάκη: «Κανείς δεν περίμενε να βγάλουμε άκρη» από την Εξεταστική

Σε μία δήλωση που έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις που έκανε, μετά το τέλος Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ομολογία αποτυχίας για την Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, σε σχετικά ερώτηση για τις εξελίξεις για την τραγωδία των Τεμπών, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μια εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της κυβέρνησης, είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή».

Από τα πιο επίσημα χείλη ακούγεται με κυνικό τρόπο, ότι η Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, έγινε για τυπικούς λόγους, τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας ζητάει δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι στη τελευταία δημοσκόπηση της Metro Analysis, σχεδόν 9 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι το πολιτικό και δικαστικό σύστημα δεν έχει κάνει τα δέοντα, για να διαλευκανθεί η τραγωδία των Τεμπών. Με λίγα λόγια η κοινωνία θεωρεί ότι υπάρχει συγκάλυψη.

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα «μάτια του κόσμου», είναι μια ακόμη ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση».

Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ για ομολογία Μητσοτάκη για την εξεταστική για τα Τέμπη: «Ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της συγκάλυψης»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter