ΣΥΡΙΖΑ για ομολογία Μητσοτάκη για την εξεταστική για τα Τέμπη: «Ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της συγκάλυψης»

ΣΥΡΙΖΑ για ομολογία Μητσοτάκη για την εξεταστική για τα Τέμπη: «Ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της συγκάλυψης»

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες πως η εξεταστική για τα Τέμπη έγινε …για τα μάτια του κόσμου.

«Από την πρώτη στιγμή έσκυψα και σκύψαμε το κεφάλι μας με σεβασμό, κυρίως στη μνήμη των νεκρών και απέναντι στον δικαιολογημένο πόνο των συγγενών. Eίπαμε δύο πράγματα: να λάμψει η αλήθεια και μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί τελικά να αποδώσει την αλήθεια» τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου και συμπλήρωσε:

«Δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς από μια εξεταστική στη Βουλή, αν δει κανείς το κλίμα το οποίο επικράτησε στην κοινοβουλευτική συζήτηση, ότι θα μπορέσουμε πραγματικά να βγάλουμε άκρη. Και βέβαια η δική μας δουλειά, η δουλειά της κυβέρνησης, είναι να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Ότι τα τρένα μας θα είναι πραγματικά σύγχρονα και ασφαλή».

«Τότε γιατί έγινε;»

«Η σημερινή παραδοχή του κ. Μητσοτάκη, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα “μάτια του κόσμου”, είναι μια ακόμη ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση» τονίζουν από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν περίμενε κανείς από μία Εξεταστική στη Βουλή “να βγάλουμε άκρη”. Τότε γιατί έγινε; Τι θα έπρεπε δηλαδή να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή “δεν βγαίνει άκρη”, γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;»

Διαβάστε επίσης: Δημόσιο κάλεσμα Καρυστιανού για Τέμπη: Στείλτε μας βίντεο και φωτογραφίες από την εμπορική αμαξοστοιχία

Έγκλημα Τέμπη: Νέα στοιχεία – «Μιλάμε για το ξυλόλιο, αυτό θέλουμε να ερευνήσουμε» (Video)

Έγκλημα Τέμπη: Σε αμμορυχείο ιδιώτη 20 φορτηγά χώμα – Νέα μαρτυρία στο documentonews.gr

Έγκλημα Τέμπη: Να μην εμφανιστούν Παπακώστα και οι υπόλοιποι «γαλάζιοι» της Εξεταστικής στην παρέλαση, ζητούν συγγενείς θυμάτων

Σε πανικό η κυβέρνηση – Εξωθούν τον Καραμανλή σε παραίτηση;

Έγκλημα Τέμπη: «Καρφώνει» Καραμανλή και ο Φλωρίδης – «Εγώ δεν θα έβαζα υποψηφιότητα» (Video)

Έγκλημα Τέμπη: «Αδειάζει» Καραμανλή βουλευτής της ΝΔ – «Εγώ θα παραιτούμουν από την ασυλία» (Video)

Γ. Σταμάτης (ΝΔ): «Θα είχα αυτοκτονήσει αν ήμουν στη θέση του Καραμανλή» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter