Αδωνης Γεωργιάδης για Ευρωπαία Εισαγγελέα: Δεν θα μας πει τι θα κάνουμε – Να την τιμωρήσουν

Αδωνης Γεωργιάδης για Ευρωπαία Εισαγγελέα: Δεν θα μας πει τι θα κάνουμε – Να την τιμωρήσουν

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αδωνης Γεωργιάδης κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι, ανεβάζει σε νέα επίπεδα τον τραμπισμό στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας είπε: «όσον αφορά την παρέμβαση της ευρωπαίας εισαγγελέα όμως, που είπε να αλλάξει το Σύνταγμα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ την επέμβαση της παντελώς απαράδεκτη, πέραν παντός ορίου θεσμικού ρόλου που έχει… Εγώ δηλαδή δεν σας κρύβω ότι αν υπάρχει διαδικασία, ακόμα και να αμφισβητήσουμε τη θέση της, θα πρέπει το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκανε και ελπίζω να υπάρχουν θεσμοί στις Βρυξέλλες να την τιμωρήσουν γι’ αυτό. Στις Βρυξέλλες, τα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν ανεξάρτητα κυρίαρχα κράτη και δεν δεχόμαστε κομισάριους ή δερβέναγες για να μας πουν τι θα κάνουμε στη χώρα μας».

Η κυρία Κοβέσι είχε πει «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, διότι μας απαγορεύουν να κάνουμε έρευνα», σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών.

Διαβάστε σχετικά: Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεχνώντας ότι ρόλος του κάθε εισαγγελέα, Ευρωπαίου ή Ελληνα δεν είναι να χαϊδεύει την κυβέρνηση αλλά να βρει την αλήθεια για ένα έγκλημα, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Για να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και συγκεκριμένων υπουργών κρύβεται πίσω από τη χώρα.

«Έχει θεσμικό ρόλο και μίλησε με ιταμό ύφος σε μία ανεξάρτητη κυρίαρχη Δημοκρατία. Ήταν παντελώς απαράδεκτη και απορώ πως ο κόσμος δε βλέπει πόσο απαράδεκτο είναι, ένας άνθρωπος που έχει αξίωμα δημόσιο να παρεμβαίνει με αυτό τον τρόπο σε ένα κυρίαρχο κράτος», είπε ακόμη ο Αδωνης Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ενοχλήθηκε από την Ευρωπαία Εισαγγελέα αλλά όχι από την ατιμωρησία υπουργών

Ασλανίδης: «Στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαμε αυτό που δεν βρήκαμε στην Ελλάδα» – «Λύθηκαν τα χέρια» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter