Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ενοχλήθηκε από την Ευρωπαία Εισαγγελέα αλλά όχι από την ατιμωρησία υπουργών

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ενοχλήθηκε από την Ευρωπαία Εισαγγελέα αλλά όχι από την ατιμωρησία υπουργών

Ανακοίνωση με αιχμή κατά της ευρωπαίας εισαγγελέως Laura Codruta Kövesi εξέδωσε ο Άρειος Πάγος μετά και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου με την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγο.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζεται η «καθ’ ύλην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνον στις αξιόποινες πράξεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις της Ευρωπαίας εισαγγελέως σχετικά με τα εμπόδιο που θέτει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών σε ότι αφορά την έρευνα για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων για τα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

Από ότι φαίνεται η ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης ενοχλήθηκε και έσπευσε να διατυπώσει αιχμές σε βάρος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Αντί να ενοχλείται για το κατάπτυστο νομοθετικό κατασκεύασμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών που ουσιαστικά εξασφαλίζει την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Στις 13/3/2024 η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας κ. Laura Codruta Kövesi, πραγματοποίησε, κατόπιν αιτήματός της, εθιμοτυπική επίσκεψη στον Άρειο Πάγο και συναντήθηκε με την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κατά τη συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν η πρόθεση για στενή και αρμονική συνεργασία των εισαγγελικών λειτουργών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας της Χώρας μας, οπωσδήποτε, μέσα στα θεσμικά πλαίσια που καθορίζονται από τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου, ο οποίος περιορίζει την καθ’ ύλην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, αποκλειστικά και μόνον στις αξιόποινες πράξεις που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε επίσης:

Νέα έκθεση ευρω-χαστούκι για το «Κράτος Δικαίου» Μητσοτάκη – Αναφορά στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη

Μαρία Καρυστιανού: Ογκωδέστατος φάκελος στην ευρωπαία εισαγγελέα – «Όπλο μας οι 1.350.000 υπογραφές» (Video)

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Τριάντα αγωγές μέσα σε λίγες ώρες κατά του υπουργείου Εσωτερικών

ΑΠΘ: «Δεν τίθεται θέμα διαρροής ραδιενεργού υλικού» – Τι απαντά ο πρύτανης μετά τις αναφορές για… «πυρηνικό ριφιφί» (Video)

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε κ. Κυμπουρόπουλε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter