Δώρα Αυγέρη στο documentonews: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει την χώρα σε αυταρχική δημοκρατία τύπου Ερντογάν

Δώρα Αυγέρη στο documentonews: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει την χώρα σε αυταρχική δημοκρατία τύπου Ερντογάν

«Η αντίθεση στον φασισμό και στην ακροδεξιά είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Το να εγκαλούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδεχομένως να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή ή ακροδεξιές απόψεις, είναι απλώς γελοίο» τονίζει η Δώρα Αυγέρη στο documentonews.gr με αφορμή την υπόθεση των Σπαρτιατών.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε καθαρή δήλωση ότι δεν επιθυμούμε την φασιστική ψήφο. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος δίχως να τον αποδοκιμάσει ο κ. Μητσοτάκης» σημειώνει μεταξύ άλλων.

H υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου, μιλά για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σχολιάζει την υποψηφιότητα Μπελέρη και τονίζει πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών.

-Στην ετήσια έκθεσή του, το State Department διαπιστώνει «σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση …αρνείται τα πάντα. Πώς το σχολιάζετε;

Στην έκθεση του το State Department συμπληρώνει και ενισχύει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην χώρα μας. Έρχεται να επισφραγίσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτά που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναδείξει με τη δράση μας: Τα push backs στο Αιγαίο, το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, το σκάνδαλο των υποκλοπών και την συγκάλυψή του, την αστυνομική βία και διαφθορά.

Όσο για την κυβέρνηση, απλώς τα έχει χαμένα και καταφεύγει σε «ψεκασμένες» θεωρίες ανακαλύπτοντας παντού «εχθρούς της χώρας». Ωσάν όλο το σύμπαν να συνωμοτεί εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη: τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι ΜΚΟ, το Renew Europe του Μακρόν και οι Σοσιαλδημοκράτες του Σόλτς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν.

Η γενική εικόνα που συνθέτει η κυβερνητική πρακτική που δεν περιορίζεται στην καθυπόταξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά παρεμβαίνει και στη δικαστική λειτουργία και στις Ανεξάρτητες Αρχές, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει την χώρα σε αυταρχική δημοκρατία τύπου Ερντογάν ή εάν προτιμάτε Ορμπάν.

-Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι δεν καταθέσατε υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών. Τι απαντάτε;

Ότι ήταν απόφαση του Αρείου Πάγου ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών και δεν καθορίζουν τα υπομνήματα των κομμάτων την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Εμείς εκφραστήκαμε μέσα από ένα εμπεριστατωμένο κείμενο το οποίο καταδικάζει απολύτως τη Χρυσή Αυγή και όλες τις ναζιστικές και εγκληματικές οργανώσεις.

Η αντίθεση στον φασισμό και στην ακροδεξιά είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Το να εγκαλούν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδεχομένως να υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή ή ακροδεξιές απόψεις, είναι απλώς γελοίο. Άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε καθαρή δήλωση ότι δεν επιθυμούμε την φασιστική ψήφο. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε ο κ. Θεοδωρικάκος δίχως να τον αποδοκιμάσει ο κ. Μητσοτάκης.

-Τι μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη;

Να ενισχύσει τα ποσοστά του και να δυναμώσει τη φωνή των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων. Τα εκτρώματα της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού στην ΕΕ, τα εκτρέφει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της διεύρυνσης των ανισοτήτων, της υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους και της γενικευμένης ανασφάλειας. Και απέναντι σε αυτή την πολιτική που γεννά τέρατα μόνο οι δυνάμεις της αριστεράς, της προόδου και της οικολογίας έχουν ολοκληρωμένη πρόταση, για μία άλλη Ευρώπη.

-Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ στις 9 Ιουνίου;

Πρώτα για να στείλει ένα καθαρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση. Για να σώσουμε ό,τι μπορεί ακόμη να σωθεί από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Για να μην απαξιωθεί περισσότερο το ΕΣΥ και για να μην ιδιωτικοποιηθούν τα νερά, όπως σχεδιάζει ξεκινώντας από τη Θεσσαλία η κυβέρνηση. Και φυσικά θέλουμε θετική ψήφο γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εναλλακτική λύση στην διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

-Και γιατί να ψηφίσει τη Δώρα Αυγέρη;

Γιατί για μένα η πολιτική είναι λειτούργημα και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και γιατί θα εκπροσωπήσω τη χώρα, την Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι απαραίτητο, θα έλεγα περισσότερο από ποτέ, να εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο άνθρωποι με ευαισθησία, ενσυναίσθηση και κατάρτιση. Άνθρωποι που διαθέτουν εμπειρία στην ενασχόληση με τα κοινά και διακατέχονται από την ηθική του δημοσίου συμφέροντος. Και μίας και κατάγομαι από την Βόρεια Ελλάδα, γιατί θα αγωνιστώ για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

-Με ποιο ποσοστό θα είστε ικανοποιημένοι;

Το μεγαλύτερο δυνατό υπό τις παρούσες συνθήκες. Αλλά η πολιτική δεν είναι αριθμητική, είναι συσχετισμός δυνάμεων. Εμείς έχουμε στόχο την ολική ανατροπή. Ένα ποσοστό που σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ΝΔ θα επισφραγίσει ότι η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές.

-Πώς σχολιάζετε την υποψηφιότητα Μπελέρη με τη ΝΔ; Η κ. Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι έτσι μαζεύονται οι διαρροές από την ακροδεξιά…

Αφού το είπε η δική τους υποψήφια, τι περισσότερο να πούμε εμείς; Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμορφώσει μία πολιτική εργαλειοθήκη και ανασύρει ό,τι θεωρεί ότι τον βολεύει. Όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προσφέρονται για εργαλειοποίηση. Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ελληνικής μειονότητας. Αντίθετα είχε επισκεφθεί τα Τίρανα ενισχύοντας τον Έντι Ράμμα πριν από τις δημοτικές εκλογές της Αλβανίας. Σε κάθε περίπτωση είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας και η καταπάτησή τους από το καθεστώς Ράμμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter