Μπάσκετ: Με τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Μπάσκετ: Με τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός στο Βερολίνο

Η Φενέρμπαχτσε των άλλοτε «πράσινων» Νικ Καλάθη, Γιώργου Παπαγιάννη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έσπασε πολυετή παράδοση στο Μόντε Κάρλο, νίκησε τη Μονακό στην παράταση με 79-80 (κανονικός αγώνας 70-70) και έπιασε θέση απέναντι στον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό της Παρασκευής 24 Μαΐου στο Βερολίνο.
Μάλιστα ο Καλάθης ήταν ο πρωταγωνιστής στο φινάλε, με δύο καθοριστικά τρίποντα που έδωσαν τη νίκη στη Φενέρ (είχε 1/9 μέχρι εκείνη τη στιγμή). Πολύ καλός ήταν και ο Παπαγιάννης, που έκλεψε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση των γηπεδούχων.

Ο Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Παπαγιάννης πρόσθεσε 6 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έπαιξε ελάχιστα.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Μάικ Τζέιμς πέτυχε 20 πόντους για τη Μονακό. Το νικηφόρο σερί των ομάδων που έπαιξαν το 5ο ματς στην έδρα τους στην ιστορία της Euroleague τελείωσε στο 19-0.

Ο Παναθηναϊκός σφράγισε χθες το εισιτήριό του για το 12ο φάιναλ-φορ της ιστορίας του το βράδυ της Τρίτης, με το 81-72 επί της Μακάμπι, που διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο ΟΑΚΑ (Ναν 26, Σλούκας 15, Ερνανγκόμεθ 11, Παπαπέτρου 10, Λεσόρ 9). Οι “πράσινοι” επιστρέφουν σε φάιναλ-φορ μετά από 12 χρόνια.

Σήμερα ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Κέντρικ Ναν για άλλα δύο χρόνια, με ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ. Ο Κώστας Σλούκας τελείωσε τον χθεσινό αγώνα τραυματίας και υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία ώστε να προλάβει τον ημιτελικό. Οι αγώνες του φάιναλ-φορ, στο οποίο έχει ήδη προκριθεί η Ρεάλ και περιμένει τον αντίπαλό της από το αποψινό πέμπτο ματς Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακού (2-2), έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στο Βερολίνο στις 24-26 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter