Γενοκτονία Ποντίων: Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ – «Οι «αιτιάσεις» έχουν στόχο να πλήξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Γενοκτονία Ποντίων: Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ – «Οι «αιτιάσεις» έχουν στόχο να πλήξουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απορρίπτει τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων ως «αβάσιμους ισχυρισμούς» για τον Πόντο που, σύμφωνα με την Αγκυρα, «διατυπώθηκαν από ακροδεξιές ομάδες στην Ελλάδα με λαϊκίστικη ρητορική το 1994, 75 χρόνια μετά τις 19 Μαΐου 1919, που δεχόμαστε ως αρχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας» της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι «ο «Πόντος» είναι απλώς ένας ορισμός που έχει μείνει στην αρχαιότητα» και πως «οι ποντιακές δραστηριότητες που εμφανίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα αποτελούν προέκταση της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας».

«Το θέμα ουσιαστικά συνίσταται στην εκμετάλλευση μιας ιστορικής διαδικασίας που είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή τουρκικού και ελληνικού λαού, καθιστώντας το αντικείμενο αβάσιμων αξιώσεων», υποστηρίζει η Αγκυρα.

«Αυτές οι καταγγελίες στοχεύουν να βλάψουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να φέρουν τα λογικά τμήματα της ελληνικής πολιτικής σε δύσκολη θέση. Οι διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα έχουν αποκτήσει πρόσφατα θετική δυναμική. Η προσδοκία μας από την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι θα λάβει ξεκάθαρη στάση απέναντι στις προσπάθειες ορισμένων ανεύθυνων πολιτικών να εμποδίσουν τις μελλοντικές γενιές να ζήσουν με ειρήνη και ηρεμία», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

 

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα

Οι μισθωτοί έχασαν €10 δισ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»: To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Πλημμύρες Θεσσαλία: Αγρότες μηνύουν Αγοραστό, Κικίλια και Τριαντόπουλο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου – Φριντζήλα: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter