Η ΕΛΑΣ συνέλαβε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα μετά από ανάρτηση στο Facebook – «Τελευταίο κάστρο, η ελευθερία του λόγου»

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα μετά από ανάρτηση στο Facebook – «Τελευταίο κάστρο, η ελευθερία του λόγου»

Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης με αφορμή ανάρτηση στο Facebook μέσω της οποίας ζητάει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ που βρίσκονται ακριβώς έξω από τον χώρο ΒΟΞ στα Εξάρχεια σε κάποιο άλλο σημείο.

Ειδικότερα ανέφερε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις της αναρχικής συλλογικότητας αν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί έξω από κατειλημμένο χώρο στην πλατεία Εξαρχείων.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Ant1, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του Άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα.

 

Ανακοίνωση για σύλληψη και δίωξη μέλους μας από την αντιτρομοκρατική για ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

Στο παρελθόν ο Ρουβίκωνας και άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις έχουμε μιλήσει για χούντα χαμηλής έντασης. Για την προσπάθεια δηλαδή της εξουσίας, υπο την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας, να καταργήσει κάθε λαϊκό δικαίωμα και ελευθερία μέσα στα πλαίσια της υποτιθέμενης δημοκρατίας.

Θέλουν απόλυτη εξουσία και την κερδίζουν κομμάτι-κομμάτι. Τετραγωνικό με τετραγωνικό, ύπουλα, προωθούνται σε κάθε κοινωνικό μέτωπο.

Από που να αρχίσουμε;

Από την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού;

Από τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις;

Από τις εξωδικαστικές εκτελέσεις όποιου καταδιώκει η αστυνομία και δεν έχει το σωστό χρώμα δέρματος;

Από τους μαζικούς πνιγμους μεταναστών που κανονικοποιούνται;

Από την στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας;

Από τον διωγμό των ντόπιων, Ελλήνων και μεταναστών, από το κέντρο των πόλεων για να γίνουν στάνες τουριστών;

Από τον «εξευγενισμό» των Εξαρχείων με το μετρό και την καταστολή;

Από την κατάργηση του δικού τους «ιερού κειμένου», του συντάγματος, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Από την καμπάνια αυστηροποίησης και κανιβαλισμού που κατέληξε στον νόμο Φλωρίδη, ένα νόμο που, μαζί με τις προσθήκες στον αντιτρομοκρατικό νόμο κλείνει φυλακή, όποιον θέλει, όποτε το θέλει το κράτος;

Από όπου και να ξεκινήσουμε ξέρουμε που καταλήγουμε. Το τελευταίο καστρο είναι η ελευθερία του λόγου.

Στις 18 Μάη, το μέλος μας Γιώργος Καλαϊτζίδης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αντιτρομοκρατική για μια δημοσίευση του στα social media. Για μια δημοσίευση, τον σημάδευαν με τα όπλα τους καθώς τον μετέφεραν δεμένο πισθάγκωνα, έχοντας του φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο. Όλα αυτά για μια δημοσίευση, επαναλαμβάνουμε!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μέλος μας να συλληφθεί για κάτι τέτοιο. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό θεωρείται «τρομοκρατία» και παράλληλα ισχύει ο νόμος Φλωρίδη. Η πρώτη φορά που αγωνιζόμενος μπορεί να μπει άμεσα φυλακή μόνο και μόνο γιατί έκφρασε δημόσια άποψη.

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές αγώνα, τις έχει κάνει δημόσια, και βαδίζει αταλάντευτα σε αυτό το μονοπάτι γνωρίζοντας καλά ότι τον περιμένουν χτυπήματα. Οι επιλογές μας είναι γνωστές και από πάντα το κράτος προσπαθεί να τις χαρακτηρίσει «τρομοκρατία». Καθόλου τυχαία η σύλληψη του μέλους μας γίνεται ενώ έχει ξεκινήσει η προσπάθεια να χαρακτηριστεί ο Ρουβίκωνας «εγκληματική οργάνωση». Αλλά θα είναι λάθος να θεωρήσουμε ότι το κράτος και η ΝΔ έχουν «βεντέτα» με εμάς. Εχουν βεντέτα με όλη την κοινωνική βάση και αν κάτι προσπαθούν απεγνωσμένα, είναι να προλάβουν τα κοινωνικά αντίποινα.

Τώρα είναι η ώρα του τελευταίου κάστρου, της ελευθερίας της έκφρασης. Αν βάλουν φυλακή τον σύντροφό μας για κάτι τέτοιο, ο εχθρός έχει περάσει τα τείχη. Η χούντα δεν είναι πια «χαμηλής έντασης», είναι κανονική χούντα.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, και θα το κάνουμε περισσότερο και καλύτερα, ακόμα κι αν δικοί μας άνθρωποι βρεθούν πίσω από τα σίδερα.

Ξαναλέμε όμως, δεν είναι βεντέτα Νέα Δημοκρατία εναντίον Ρουβίκωνα.

Αφορά καθένα και καθεμιά που δεν ανήκει στην «αριστεία»

Κάθε αγωνιζόμενος, κάθε ριζοσπάστης, κάθε προοδευτικός άνθρωπος πρέπει να στοχαστεί σε αυτό το γεγονός. Που οδηγεί, πως σταματάει, πως ανατρέπεται αυτή η συνθήκη;

Το ερώτημα τίθεται τώρα. Τίθεται κυριολεκτικά σήμερα.

Γιατί αν φτάσουμε σε κανονική χούντα, τότε οι επιλογές είναι μετρημένες. Διότι με πολύ συγκεκριμένους τρόπους πέφτουν οι χούντες…

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα 

Οι μισθωτοί έχασαν €10 δισ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη  

Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»: To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Πλημμύρες Θεσσαλία: Αγρότες μηνύουν Αγοραστό, Κικίλια και Τριαντόπουλο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου – Φριντζήλα: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter