Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Με ανατροπή και 10 παίκτες οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Με ανατροπή και 10 παίκτες οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο

 

Με επική αντεπίθεση μετά το 65’ ο Ολυμπιακός που έχανε 2-0 από τον Παναθηναϊκό στην αυλαία του πρωταθλήματος της Super League, κατάφερε να γυρίσει το ντέρμπι με Ποντένσε και Γιόβετιτς και να πάρει χρυσό 2-2 που του χάρισε την 3η θέση και του εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, άσχετα αν κερδίσει ή όχι την Conference League.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός μέχρι το 60’ αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του 2-0 όταν «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός. Πλέον οι «πράσινοι» για να βγουν τη νέα σεζόν στην Ευρώπη θα πρέπει να κερδίσουν το ερχόμενο Σάββατο το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Αρη…

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Χρήστο Κόντη, μετά την λύση της συνεργασίας με τον Φατίχ Τερίμ και σε βαρύ κλίμα ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ ο Τζολάκης σταμάτησε σε τετ α τετ τον Γερεμέγεφ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του μπήκε χαλαρά στο ντέρμπι με δεδομένο ότι τον ευνοούσε και η ισοπαλία κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν την πρωτοβουλία και να πιέζουν τους Πειραιώτες. Στο 24’ ο Γερεμέγεφ έφυγε από οριακή θέση σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Τζολάκη αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο κι έφυγε πολύ άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτη φορά στο 29’ με σέντρα του Ροντινέι και κεφαλιά του Καρβάλιο από πολύ κοντά που έφυγε παράλληλα από το τέρμα του Λοντίγκιν. Νέα μεγάλη επέμβαση του Τζολάκη στο 39’ σε βολίδα του Μαντσίνι. Και στο 45’ οι «πράσινοι» είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με βολίδα του Μπακασέτα στο κάθετο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με τρομερό σουτ του Ποντένσε που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαντσίνι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρίτσαρντς. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπακασέτας και άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση (45’+5’).

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε υποχρεωτικά πολύ πιο επιθετικός προκειμένου να βρει την ισοφάριση και στο 56’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τους Ιμπόρα και Ελ Κααμπί να φτάσει στην ισοφάριση. Και αντί να γίνει το 1-1 στο 59’ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0, όταν από πάσα του Χουάνκαρ ο Μπερνάρντ αμαρκάριστος εκτός περιοχής προχώρησε και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και στο 64’ από εξαιρετική προσπάθεια του Ποντένσε ο Πορτογάλος με σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν. Οι Πειραιώτες έγιναν πιεστικοί και με τους Γιόβετιτς, Ποντένσε και Μάρτινς άρχισαν να γίνονται πολύ δημιουργικοί επικίνδυνοι. Αποτέλεσμα ήταν στο 73’ ο Ποντένσε με σουτ λόμπα εκτός περιοχής μείωσε με γκολ –ζωγραφιά σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στους φιλοξενούμενους και το ντέρμπι πήρε φωτιά. Σα να μην έφτανε αυτό το δίδυμο Ποντένσε-Γιόβετιτς άλλαξε ρόλους. Ο πρώτος έκανε τη σέντρα και ο Γιόβετιτς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-2 στο 81’ «παγώνοντας» τη Λεωφόρο.

Στο 90’ το ματς έγινε ροντέο όταν ο ρέφερι απέβαλε με 2η κίτρινη τον Ποντένσε για φάουλ στον Πέρεθ και τα αίματα άναψαν για τα καλά. Απειλήθηκε σύρραξη που τελείωσε με κίτρινη στον Σπόραρ.

Στα 11 λεπτά των καθυστερήσεων έπεσαν κορμιά με τον Ολυμπιακό να αμύνεται με παίκτη λιγότερο και τους «πράσινους» να προσπαθούν να φτάσουν στο τρίτο γκολ χωρίς επιτυχία.

Ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο «κιτρίνισε» τους Μαντσίνι, Ποντένσε (δύο), Μάρτινς, Γέντβαϊ, Τζολάκη, Κίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (76’ Ζέκα), Πέρεθ, Τσέριν (66’ Βιλένα), Μπερνάρ (76’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (66’ Παλάσιος), Γερεμέγεφ (76’ Σπόραρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Εσε, Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), ‘Ορτα (62’ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Φορτούνης (62’ Μάρτινς), Ελ Κααμπί (90’+8’ Μασούρας).

Διαβάστε επίσης 

Ευαγγελισμός: Προκλητικός Γεωργιάδης για τους VIP του Conference League: Είναι «υποχρεωτικό» να εξετάζονται κατά προτεραιότητα 

Οι μισθωτοί έχασαν €10 δισ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη  

Γιατροί για VIP στον «Ευαγγελισμό»: To υπουργείο Υγείας εμπορευματοποιεί όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας (Video)

Ακρίβεια στα τρόφιμα: Καλπάζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα του Μητσοτάκη – Δεύτερη χειρότερη θέση στην Ευρώπη

Πλημμύρες Θεσσαλία: Αγρότες μηνύουν Αγοραστό, Κικίλια και Τριαντόπουλο

Συναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου – Φριντζήλα: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter