Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Με τη γνωστή συνταγή των απίθανων ανατροπών, η «βασίλισσα» στον τελικό του Champions League

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: Με τη γνωστή συνταγή των απίθανων ανατροπών, η «βασίλισσα» στον τελικό του Champions League
AP Photo/Jose Breton

Η Ρεάλ Μαδρίτης με μια ακόμη επική ανατροπή, μια από τις πολλές στην ιστορία της, νίκησε την Μπάγερν 2-1 στο «Μπερναμπέου» αν κι έχανε 0-1 στο 88ο λεπτό (!) και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League εκεί που θα αντιμετωπίσει την 1η Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ την Μπορούσια Ντόρτμουντ, με στόχο την 15η κατάκτηση του τροπαίο!.

Στο 13′ η Ρεάλ είχε την τεράστια διπλή ευκαιρία όταν ο Καρβαχάλ πέρασε την μπάλα στον Βινίσιους, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι, στην επαναφορά σούταρε ο Ροντρίγκο αλλά ο Νόιερ απέκρουσε σωτήρια.

Στο 15’ ήταν σειρά της Μπάγερν να χάσει καλή ευκαιρία αλλά ο Γκνάμπρι (αντικαταστάθηκε στο 27’ λόγω μυϊκού τραυματισμού) την ξόδεψε εύκολα καθώς ούτε πλάσαρε ούτε έκανε πάσα στον Κέιν. Στο 28’ δυνατό σουτ του Κέιν έσωσε ο Λούνιν.

Η Μπάγερν απείλησε στο 47’ με σουτ του Ντέιβις ενώ η Ρεάλ προσπαθούσε με τις επελάσεις του Βινίσιους από αριστερά που δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 56’ ο Ροντρίγκο δεν βρήκε δίχτυα από κοντά από γύρισμα του Βινίσιους. Η Ρεάλ ανέβασε την πίεση και στο τρίλεπτο 59’-61’ ανάγκασε τον Νόιερ σε μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ των Ροντρίγκο και Βινίσιους.

Όμως στο 68’ η Μπάγερν ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Τρομερή μπαλιά του Κέιν στον Ντέιβις, αυτός απέφυγε τον Καρβαχάλ κι εκτέλεσε τον Λούνιν για το 0-1. Στο 71’ η Ρεάλ πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR για πεντακάθαρο φάουλ του Νάτσο στον Κίμιχ. Και στο 88’ ήρθε ένα τρομερό λάθος από τον κορυφαίο της Μπάγερν, τον Νόιερ που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε σουτ του Βινίσιους και ήρθε ο Χοσέλου από κοντά να ισοφαρίσει 1-1. Και επειδή η Ρεάλ είναι η «βασίλισσα» των ανατροπών στο 91΄έφτασε στην ολική ανατροπή με κοντινό πλασέ του Χοσέλου (δύο γκολ αν και μπήκε αλλαγή στο 81′!) από ασίστ του Ρούντιγκερ (2-1).

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντε Λιχτ πέτυχε γκολ για να πάει το ματς στην παράταση αλλά δεν μέτρησε γιατί ο βοηθός είχε υποδείξει οφσάιντ νωρίτερα, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των Γερμανών.

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ “κιτρίνισε” τον Καμαβιγκά.

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί (69’ Καμαβιγκά), Κρόος (69’ Μόντριτς), Βαλβέρδε (81’ Χοσέλου), Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (81’ Ντίας), Βινίσιους.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί, Πάβλοβιτς, Λάιμερ, Σανέ (76’ Κιμ), Μουσιάλα (85’ Μίλερ), Γκνάμπρι (27’ Ντέιβις), Κέιν (85’ Τσο’υμπο-Μότινγκ).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter