«Hind’s Hall»: Το νέο τραγούδι του Macklemore υπέρ Παλαιστίνης και φοιτητών – Επικρίνει Μπάιντεν, αστυνομία και μουσική βιομηχανία (Video)

«Hind’s Hall»: Το νέο τραγούδι του Macklemore υπέρ Παλαιστίνης και φοιτητών – Επικρίνει Μπάιντεν, αστυνομία και μουσική βιομηχανία (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου και των social media κάνει το τραγούδι που κυκλοφόρησε ο Αμερικανός ράπερ Macklemore, με το οποίο τάσσεται ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ της Παλαιστίνης αλλά και των χιλιάδων φοιτητών που διαδηλώνουν για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Macklemore με το τραγούδι «Hind’s Hall», του οποίου τον τίτλο εμπνεύστηκε από το κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Hamilton Hall, το οποίο μετονόμασαν οι διαδηλωτές φοιτητές ως φόρο τιμής στην Hind Rajab, ένα εξάχρονο κοριτσάκι που σκοτώθηκε στη Γάζα, γίνεται ένας από τους πρώτους μεγάλους καλλιτέχνες που καταδικάζει ρητά τον πόλεμο στην Γάζα αλλά και τη συνεχιζόμενη βοήθεια της αμερικανικής κυβέρνησης προς το Ισραήλ ενώ στηρίζει τους φοιτητές που αντιδρούν στις οικονομικές επενδύσεις των πανεπιστημίων τους σε εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BEN (@macklemore)

«Το πρόβλημα δεν είναι οι διαμαρτυρίες, αλλά αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται», λέει ο Macklemore. «Είναι ενάντια σε αυτό που χρηματοδοτεί η χώρα μας».

Παράλληλα, ο Macklemore κατηγορεί τη μουσική βιομηχανία ότι είναι «συνένοχη στην πλατφόρμα της σιωπής», όπως τραγουδά.

Οι στίχοι του Macklemore αναφέρονται στα περισσότερα από 13.800 παιδιά που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την αρχή του πολέμου. Το τραγούδι ζητά από τους ακροατές, καθώς και από πολιτικούς, πανεπιστημιακούς αξιωματούχους και συναδέλφους καλλιτέχνες που δεν έχουν μιλήσει ενάντια στη βία στη Γάζα, να αναλογιστούν το ανθρώπινο κόστος του πολέμου: “Τι θα γινόταν αν ήσασταν στη Γάζα; Τι θα γινόταν αν αυτά ήταν τα παιδιά σας; Αν η Δύση προσποιούταν ότι δεν υπάρχεις;”.

Είναι πιθανότατα ο μοναδικός καλλιτέχνης που έγραψε τραγούδι για τη σύγκρουση. Ωστόσο, αρκετοί μουσικοί έχουν υπογράψει την επιστολή Artists 4Ceasefire που απευθύνεται στον Biden, συμπεριλαμβανομένων των Dua Lipa, Jon Batiste και Selena Gomez.

Στο «Hind’s Hall», ο Macklemore χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως «ένα κράτος που πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύστημα απαρτχάιντ για να διατηρήσει μια βίαιη ιστορία κατοχής που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 75 [χρόνια]» και απευθύνεται στον Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως «το αίμα είναι στα χέρια σου», ο οποίος ορκίστηκε ότι δεν θα τον ψηφίσει τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε άλλο σημείο, επικρίνει τη βίαιη καταστολή της Αστυνομίας που καταφτάνει στα campus των Πανεπιστημίων για να διαλύσει τις καταλήψεις που πραγματοποιούν οι φοιτητές.

«Αν οι φοιτητές σε σκηνές τοποθετημένες στο γκαζόν / Η κατάληψη του προαυλίου είναι πραγματικά ενάντια στο νόμο / Και ένας λόγος για να καλέσεις την αστυνομία και την ομάδα της / Πού βρίσκεται η γενοκτονία στον ορισμό σου, ε;», αναφέρουν οι στίχοι.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι στο Youtube έχει ήδη πάρα πολλές προβολές, αλλά όταν κάποιος θελήσει να παρακολουθήσει το βίντεο, πετάγεται μία προειδοποίηση για «βίαιο και σκληρό περιεχόμενο».

Δείτε το βίντεο κλιπ: 

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης – Τάιλερ Μάκμπεθ: Αυτό είναι το προσκλητήριο του γάμου τους στα Χανιά (Video)

Καιρός: «Κοκτέιλ» με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη – Αυτές οι περιοχές θα επηρεαστούν (Χάρτες)

Ναύπακτος: Του πέταξαν μολότοφ επειδή κατήγγειλε την κακοποίηση ζώων – Τι ισχυρίζεται 53χρονος (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter