Φινλανδία: Βιβλίο επεστράφη σε βιβλιοθήκη του Ελσίνκι μετά από 84 χρόνια καθυστέρησης!

Φινλανδία: Βιβλίο επεστράφη σε βιβλιοθήκη του Ελσίνκι μετά από 84 χρόνια καθυστέρησης!

Μια φινλανδική μετάφραση του ιστορικού μυθιστορήματος «Πρόσφυγες» του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ παραλήφθηκε από την βιβλιοθηκάριο Χάινι Στραντ τη Δευτέρα στο κεντρικό γραφείο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Oodi του Ελσίνκι στη Φινλανδία.

«Η ημερομηνία λήξης του δανεισμού ήταν η 26η Δεκεμβρίου 1939», δήλωσε η Στραντ, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν είχε παραλάβει βιβλίο με τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Η σχέση μεταξύ του ατόμου που επέστρεψε ευτυχώς το βιβλίο και του αρχικού δανειολήπτη παρέμεινε άγνωστη.

«Συνήθως αυτού του είδους δανεισμού που επιστρέφονται δεκαετίες μετά την ημερομηνία λήξης είναι βιβλία που βρίσκονται όταν οι άνθρωποι ψάχνουν τα υπάρχοντα αποθανόντων συγγενών», δήλωσε η Στραντ.

«Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν το σωστό και να επιστρέψουν το βιβλίο που είναι ιδιοκτησία της βιβλιοθήκης … Νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο», πρόσθεσε.

Μια πιθανή εξήγηση για την καθυστερημένη επιστροφή ήταν ότι η ημερομηνία λήξης που συνέπεσε  με την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη Φινλανδία τον Νοέμβριο του 1939, σημείωσε η Στραντ. «Η επιστροφή του βιβλίου μπορεί να μην ήταν το πρώτο πράγμα στο μυαλό του δανειολήπτη όταν πλησίαζε η ημερομηνία λήξης», πρόσθεσε.

Ο χειμερινός πόλεμος μεταξύ της Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ένωσης μαινόταν μεταξύ των γειτονικών χωρών μέχρι τον Μάρτιο του 1940, όταν υπογράφηκε συνθήκη ειρήνης, αναγκάζοντας τη Φινλανδία να προβεί σε σημαντικές παραχωρήσεις εδαφών.

«Εάν το άτομο επέζησε του πολέμου, το άτομο αυτό είχε πιθανώς άλλα πράγματα στο μυαλό του από το να επιστρέψει το βιβλίο», δήλωσε ο Στραντ.

Το βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1893 και διαδραματίζεται στη Γαλλία του 17ου αιώνα, γραμμένο από τον Βρετανό συγγραφέα που είναι περισσότερο γνωστός για τις ιστορίες του για τον Σέρλοκ Χολμς.

Σύμφωνα με τον Στραντ, η βιβλιοθήκη ενδέχεται να διαθέσει ξανά το βιβλίο -έκδοση που εκδόθηκε το 1925- στο κοινό, καθώς το παρέλαβε σε πολύ καλή κατάσταση.

«Η ποιότητα των παλαιών βιβλίων είναι συνήθως πολύ καλύτερη από τα καινούργια», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Μάλτα: Στη δίνη του σκανδάλου ιδιωτικοποίησης τριών νοσοκομείων – «Αθώοι» δηλώνουν δύο εμπλεκόμενοι

Αποστάσεις Μελόνι από την φον ντερ Λάιεν αλλά έχει καλά λόγια για τη Λεπέν

Μόσχα: Προειδοποιήσεις Λαβρόφ προς Ουάσιγκτον για πιθανή παροχή F-16 στην Ουκρανία «που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές»

Κίνα – Σι Τζινπίνγκ: Δεν μπορεί να συνεχίζεται η σύρραξη στη Γάζα – Ζητά διευρυμένη σύνοδο ειρήνης

Γάζα: Φρίκη δίχως τέλος στη Ράφα – Το Ισραήλ κατέλαβε τον έλεγχο ζώνης στα σύνορα με την Αίγυπτο

Ινδία: Πρώτος θάνατος στο Νέο Δελχί από τον ακραίο καύσωνα – Στους 52,9 έφτασε το θερμόμετρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter