Ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστη εργάτη με απειλές για να φύγει από τη δουλειά του

Ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστη εργάτη με απειλές για να φύγει από τη δουλειά του

Καρτέρι έστησαν στην Αχαρνών άτομα που δήλωσαν ότι είχαν σχέσεις με την «Χρυσή Αυγή» σε εργάτη μετανάστη που πήγαινε στη δουλειά του. Όπως κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ο Φιάζ Χουσείν, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία ραφής κουρτινών στα Πατήσια δέχτηκε δύο επιθέσεις από δύο άτομα με μηχανάκι στην Αχαρνών την ώρα που πήγαινε στη δουλειά από το σπίτι του.

Την πρώτη φορά χτυπήθηκε με γροθιές ενώ τη δεύτερη χρησιμοποίησαν εργαλείο-κλειδί ως σιδηρολοστό και του κατάφεραν χτυπήματα στην πλάτη τραυματίζοντας τον. Μετέβη στο ΚΑΤ για περίθαλψη. Σύμφωνα με την καταγγελία οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 15 Φλεβάρη και 27 Φλεβάρη. Και στις δύο συμμετείχε το ίδιο άτομο με άλλο άτομο κάθε φορά.

Όπως σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ «επρόκειτο για πραγματοποίηση απειλών κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής του που του απηύθυνε άτομο από το χώρο εργασίας του και τις δυο φορές. Ο Φιάζ βρέθηκε ξανά και ξανά μπροστά σε ένα μαινόμενο άτομο με κραυγές “βρωμάς, να φύγεις και να μην ξανάρθεις στη δουλειά”, “οι Πακιστανοί είστε βρόμικοι” και απειλώντας ότι “θα δεις τι θα πάθεις”. Μάλιστα το άτομο τον φωτογράφισε και έστειλε την φωτογραφία του για να μπορούν να τον αναγνωρίσουν τα φασιστοειδή».

Ο μετανάστης εργάτης ο οποίος περιμένει να εκδοθεί σύντομα η άδεια παραμονής του με βάση τη νέα τροπολογία Καιρίδη δίσταζε να καταγγείλει στην Αστυνομία τις επιθέσεις φοβούμενο ότι θα χάσει τα χαρτιά του που εξαρτώνται από την παραμονή στην εργασία. Όμως στις 24 Απρίλη, το άτομο δημιούργησε νέο επεισόδιο αυτή τη φορά ωρυόμενο να λέει: “Αυτή τη φορά άμα ξανάρθεις θα σε κάνουν κομματάκια οι δικοί μου. Θα σε σκοτώσουν. Είναι στη Χρυσή Αυγή. Ξέρεις τι είναι η Χρυσή Αυγή;” Απειλή που έγινε μπροστά στα μάτια στελεχών της βιοτεχνίας τα οποία ανέχτηκαν αυτή την συμπεριφορά. Μάλιστα η διεύθυνση του πρότεινε να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον για να μην έρχεται σε επαφή με το άτομο αυτό!»

Ο Φιάζ φοβούμενος ότι θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοιχτή καταγγελία της απειλής κατά της ζωής του από άτομο που δήλωσε ότι συνδέεται με χρυσαυγίτες. Παράλληλα προχωρά σε μήνυση.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Ο Φιάζ Χουσείν, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία ραφής κουρτινών στα Πατήσια κατήγγειλε στην ΚΕΕΡΦΑ ότι δέχτηκε δύο επιθέσεις από από δύο άτομα με μηχανάκι που έστησαν καρτέρι στην Αχαρνών την ώρα που πήγαινε στη δουλειά από το σπίτι του.

Οι επιθέσεις έγιναν στις 15 Φλεβάρη και 27 Φλεβάρη όπου και στις δύο συμμετείχε το ίδιο άτομο με άλλο άτομο κάθε φορά. Την πρώτη φορά χτυπήθηκε με γροθιές ενώ τη δεύτερη χρησιμοποίησαν εργαλείο-κλειδί ως σιδηρολοστό και του κατάφεραν χτυπήματα στη πλάτη τραυματίζοντας τον. Μετέβη στο ΚΑΤ για περίθαλψη.

Επρόκειτο για πραγματοποίηση απειλών κατά της σωματικής του ακεραιότητας και της ζωής του που του απηύθυνε άτομο από το χώρο εργασίας του και τις δυο φορές. Ο Φιάζ βρέθηκε ξανά και ξανά μπροστά σε ένα μαινόμενο άτομο με κραυγές “βρωμάς, να φύγει και να μην ξανάρθεις στη δουλειά”, “οι Πακιστανοί είστε βρόμικοι” και απειλώντας ότι “θα δεις τι θα πάθεις”. Μάλιστα το άτομο τον φωτογράφισε και έστειλε την φωτογραφία του για να μπορούν να τον αναγνωρίσουν τα φασιστοειδή.

Ο μετανάστης εργάτης ο οποίος περιμένει να εκδοθεί σύντομα η άδεια παραμονής του με βάση τη νέα τροπολογία Καιρίδη δίσταζε να καταγγείλει στην Αστυνομία τις επιθέσεις φοβούμενο ότι θα χάσει τα χαρτιά του που εξαρτώνται από την παραμονή στην εργασία. Όμως στις 24 Απρίλη, το άτομο δημιούργησε νέο επεισόδιο αυτή τη φορά ωρυόμενο να λέει: “ Αυτή τη φορά άμα ξανάρθεις θα σε κάνουν κομματάκια οι δικοί μου. Θα σε σκοτώσουν. Είναι στη Χρυσή Αυγή. Ξέρεις τι είναι η Χρυσή Αυγή;” Απειλή που έγινε μπροστά στα μάτια στελεχών της βιοτεχνίας τα οποία ανέχτηκαν αυτή την συμπεριφορά. Μάλιστα η διεύθυνση του πρότεινε να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον για να μην έρχεται σε επαφή με το άτομο αυτό!

Ο Φιάζ φοβούμενος ότι θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους αποφάσισε να προχωρήσει σε ανοιχτή καταγγελία της απειλής κατά της ζωής του από άτομο που δήλωσε ότι συνδέεται με χρυσαυγίτες. Παράλληλα προχωρά σε μήνυση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις ρατσιστικές πολιτικές της που έπνιξαν 600 πρόσφυγες στη Πύλο, με τις δουλεμπορικές συμφωνίες με Μπαγκλαντές και άλλες χώρες και με την τροπολογία Καιρίδη μετέτρεψαν χιλιάδες μετανάστες εργάτες σε δούλους εξαρτημένος από τα γούστα των εργοδοτών στρώνουν το έδαφος για ρατσιστικές επιθέσεις από φασιστοειδή και τροφοδοτούν την ακροδεξιά. Για αυτό και έχουν πυκνώσει οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος εργατών

Στην περιοχή των Πατησίων και της Ν.Ιωνίας χιλιάδες εργάτες και εργάτριες ιματισμού εργάζονται σε συνθήκες Μανωλάδας ενώ οι φασίστες έχουν επιχειρήσει πολλές φορές επανεμφάνιση μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής με η χωρίς άλλα προσωπεία, με τη δολοφονία του Σιζαρ Σαφτάρ, όταν πήγαινε στη δουλειά του, με βόμβα σε χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις απειλές σε βάρος της ζωής του Φιαζ Χουσείν και να παραμείνει στην εργασία του.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις με κατάργηση των ρατσιστικών περιορισμών της τροπολογίας Καιρίδη.

Ολοι και όλες στην Εργατική Πρωτομαγιά , την Τετάρτη 1 Μάη στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ και την Κυριακή 12 Μάη στην συναυλία αλληλεγγύης στο ένα χρόνο από το ναυάγιο της Πύλου στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 144.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: 25 συλλήψεις με κατηγορίες για επιθέσεις σε αστυνομικούς και αναγραφή συνθημάτων σε λεωφορεία

Aπολύσεις πέντε δικαστών για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων – Πώς «γλίτωσε» μια Πρωτοδίκης

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter