«Μην ανοίγεις την πόρτα»: Η ασύλληπτη επιτυχία των Unboxholics

«Μην ανοίγεις την πόρτα»: Η ασύλληπτη επιτυχία των Unboxholics

Η ταινία των Unboxholics είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ με τίτλο «Μην ανοίγεις την πόρτα» που έσπασε με το καλημέρα, κάθε εισπρακτικό ρεκόρ για ταινία αυτού του είδους κι όχι μόνο.

Όταν πριν από λίγες βδομάδες έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους της εταιρείας διανομής «Rosebud.21» ότι θα βγάλουν στις αίθουσες ένα νέο ελληνικό θρίλερ κάποιων πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών, λίγοι έδωσαν σημασία στην είδηση. Κι όμως οι προκρατήσεις των εισιτηρίων από τον Μάρτιο και ο χαμός στο ίντερνετ για το «φιλμ της χρονιάς» (σύμφωνα με τους ιντερνετικούς φαν του σκηνοθετικού διδύμου) ήταν σοβαρές ενδείξεις για το σουξέ που θα ακολουθούσε. Όμως ποιοι ακριβώς είναι οι Unboxholics και γιατί γίνεται τέτοιος πανικός για το φιλμ «Μην ανοίγεις την πόρτα» που την πρώτη κιόλας μέρα προβολής της (χτες Πέμπτη 25 Απριλίου 2024) είδαν σχεδόν 27.000 θεατές από 115 αίθουσες σε όλη τη χώρα; Τα αδέλφια Σάκης και Αλέξανδρος Καρπάς είναι οι Unboxholics που έχουν σταθερή 12χρονη παρουσία στο internet με viral φιλμάκια τρόμου που προβάλλονται στο ελληνικό you tube και έχουν περίπου 1 εκατομμύριο ακόλουθους.

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος της επιτυχίας του πρώτου τους φιλμ μεγάλου μήκους, αρκεί να πούμε μόνο τούτο: από την εποχή που η Πέμπτη έγινε η επίσημη μέρα που θα έκαναν ποδαρικό τα νέα φιλμ της εβδομάδας (αντί της μέχρι πρότινος καθιερωμένης Παρασκευής) μόλις δύο ελληνικές ταινίες έχουν κάνει καλύτερο ξεκίνημα από την ταινία των «Unboxholics».

Το 2008 το «Μόλις Χώρισα» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου με τα 30.774 εισιτήρια και το «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» του Νίκου Περάκη, που το 2005 είδαν 28.698 θεατές την πρώτη μέρα προβολής του στις αίθουσες. Και για να βάλουμε ακόμη ένα μέτρο σύγκρισης να πούμε εδώ ότι η «Φόνισσα» που ήταν μέχρι σήμερα η πιο πετυχημένη ελληνική ταινία της σεζόν 2023- 24 με σχεδόν 430.000 εισιτήρια είχε ξεκινήσει την καριέρα της, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 με 10.700 εισιτήρια, ενώ αντίστοιχα η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή με θέμα τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου είχε κόψει 8.500 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολή της.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter