ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα: «Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα: «Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη» τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Αθήνα. «Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη» λένε μεταξύ άλλων από την Κουμουνδούρου.

Εκτός από τη σφοδρή κριτική για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, από την αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο και για «προκλητική ενέργεια» του Αλβανού πρωθυπουργού…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ανακοινωθείσα επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, την ημερομηνία της επετείου της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Υπογραμμίζει τις μέχρι σήμερα επικοινωνιακές της επιλογές, που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις, δεν αναδεικνύουν πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και δεν προστατεύουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως άλλωστε φάνηκε και προεκλογικά, αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, όταν βέβαια δεν επιχειρεί να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη – Αποκάλυψη documentonews.gr: Αυτά είναι τα ηχητικά των συνομιλιών πριν και μετά το «νεκρό» 11λεπτο (Audio)

Φίδια προκαλούν πανικό στη Νότια Εύβοια – «Σκαρφαλώνουν μέχρι και στα παρμπρίζ»

Στη Βόρεια Ήπειρο ο Στέφανος Κασσελάκης – Το πρόγραμμα της περιοδείας

Πάρις Καρβουνόπουλος: Δριμύ κατηγορώ για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ – Η πρώτη αντίδραση μετά την περιπέτεια της υγείας του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter