Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε κ. Κυμπουρόπουλε;

Για ποια δικαιοσύνη μιλάτε κ. Κυμπουρόπουλε;

Από τους πιο ξύλινους λόγους που ακούστηκαν ενώπιον την επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ήταν εκείνος του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο ίδιος παρευρέθηκε στην αίθουσα κατά την διάρκεια της ομιλίας της Μαρίας Καρυστιανού και μεταξύ άλλων τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σώμα. Αυτό το ίδιο σώμα που πρότεινε στους συγγενείς των θυμάτων να μην ασχολούνται με τη δικαίωση των νεκρών τους και αντ’ αυτού να «απευθυνθούν στην εκκλησία» καθώς πρόκειται «για ένα μικρό ηθικό ζήτημα». Αυτό το δικαστικό σώμα εξύμνησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για ποια δικαιοσύνη άραγε μιλά.

Απευθυνόμενος στην κ. Καρυστιανού και τον κ. Ασλανίδη είπε: «στέκομαι στον πόνο σας, κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα αναζήτησης της αλήθειας».

Ο κ. Κυμπουρόπουλος προφανώς αγνοεί το τί συμβαίνει στην Ελλάδα. Η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει αφού ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματός του, όπως για παράδειγμα ο κ. Τριαντοπουλος, έχουν παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή τι συνέβη στα Τέμπη.

«Από δω και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι ευνοούμενο κράτος και έχω εμπιστοσύνη στο δικαστικό σώμα. Πιστεύω πως θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θέλουμε να χυθεί φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για ευθύνες και παραλείψεις, όπου αυτές βρίσκονται».

Άλλωστε, συμπληρώνουμε εμείς, κάποιοι φρόντισαν να μπαζώσουν από νωρίς κάθε ευθύνη. Είναι ξεκάθαρο πως ακόμα και αν ο κ. Κυμπουρόπουλος εννοούσε όσα είπε, μάλλον αγνοεί πως η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη, μη αφήνοντας την αλήθεια και την δικαιοσύνη να λάμψουν. Αν πραγματικά επιθυμεί δικαιοσύνη γιατί δεν μας λέει ποιος έδωσε εντολή να μπαζώσουν τον χώρο του εγκλήματος και να καταστρέψουν κάθε πειστήριο;

Αλήθεια, για ποια δικαιοσύνη μιλάτε κ. Κυμπουρόπουλε;

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη νίκη για την Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση 57 ψυχών (Video)

Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις για το έγκλημα των Τεμπών – Όλες οι πολιτικές ομάδες υπερψήφισαν την αναφορά

Σε μπελάδες ο Τραμπ – Πιθανή η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Υπέκλεψαν και προσωπικά δεδομένα – Υπότροπη η κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης… Φαραώ

Γάζα: Εκκλήσεις από την ΕΕ στο Ισραήλ για άνοιγμα δρόμων ανθρωπιστικής βοήθειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter