ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το παρελθόν δείχνει πάντα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Το παρελθόν δείχνει πάντα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Τι κι αν η βαθμολογική διαφορά της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό τον οποίο υποδέχεται σήμερα (4/4, 19.30) στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι τεράστια; Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση κι έχουν διαφορά 22 βαθμών από τον «δικέφαλο» που βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά όπως και κάθε ματς των δύο αντιπάλων στο Ολυμπιακό Στάδιο παραμένει αμφίρροπο. Η ιστορία έχει δείξει ότι στα ντέρμπυ αυτά οι… όποιες βαθμολογικές διαφορές δεν παίζουν ρόλο…

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 90 νίκες, η ΑΕΚ έχει 62, ενώ 47 ματς έληξαν ισόπαλα. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι στα εννέα τελευταία ματς επίσημα, μετά τη νίκη πρόκριση της ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου το Φεβρουάριο του 2018. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στα πλέι οφ πέρσι την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ δεν είχε νικήσει εκεί στα πέντε προηγούμενα όπου η ΑΕΚ μετρούσε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η αμέσως προηγούμενη νίκη του Ολυμπιακού ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2012, τη σεζόν του υποβιβασμού της ΑΕΚ, με το εμφατικό 4-0.

Αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές νίκες του Ολυμπιακού στις 11 τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα του «δικεφάλου», όπου η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες και τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Στο φετινό πρωτάθλημα στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 στο «Καραϊσκάκη» στο ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο του «δικεφάλου».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter