Αφωνία του υπηρεσιακού υπουργού Κλίαρη για την τραγωδία της Πύλου αλλά… μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα ναυτικού

Αφωνία του υπηρεσιακού υπουργού Κλίαρη για την τραγωδία της Πύλου αλλά… μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα ναυτικού

Έντεκα ημέρες έχουν περάσει από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Έντεκα ολόκληρες ημέρες, ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Κλιάρης, δεν έχει βρει ούτε μια λέξη να πει για το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε όχι μόνο τη χώρα και έβαλε στο «μικροσκόπιο» της Ευρώπης τους χειρισμούς του ελληνικού Λιμενικού. Ωστόσο, σήμερα Κυριακή 25 Ιουνίου – ημέρα εκλογών-, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτικού, που σημειωτέον εορτάζεται στις 23 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξένα μέσα από την πρώτη στιγμή κάνουν εκτενής αναφορές για τους χειρισμούς του Λιμενικού Σώματος, ενώ μέχρι και ο Μπάρακ Ομπάμα παρενέβη για το ναυάγιο στην Πύλο σημειώνοντας ότι «Πνίγηκαν 700 άνθρωποι, είναι απαράδεκτο».

Υπενθυμίζεται ότι το documentonews.gr είχε επικοινωνήσει με τον υπηρεσιακό υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Κλιάρη, ο οποίος τηρούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή σιγή ιχθύος.

Τότε, το documentonews.gr είχε ρωτήσει τον κ. Κλιάρη, γιατί το Λιμενικό δεν προσπάθησε να διασώσει τους πρόσφυγες και μετανάστες ενόσω το υπέρφορτο πλοιάριο έπλεε εντός ελληνικού FIR. Ο υπηρεσιακός υπουργός επέμενε να μας παραπέμπει στα Δελτία Τύπου του Λιμενικού, τα οποία -όπως αποδείχτηκε- δεν περιλαμβάνουν το σύνολο των γεγονότων και των δεδομένων πριν το ναυάγιο. Όταν αντιτείναμε ότι το Λιμενικό ισχυρίζεται πως δεν παρενέβη πριν το αναποδογύρισμα του πλοίου διότι φέρεται να λάμβανε τις διαβεβαιώσεις πως «επιθυμούν να πλεύσουν προς Ιταλία και δεν ήθελαν καμία συνδρομή από την Ελλάδα», εκείνος μας παρέπεμψε και πάλι στα Δελτία Τύπου.

Το ηχητικό:

Σημειώνεται ότι ο Θεόδωρος Κλιάρης ήταν αρχηγός του Λιμενικού Σώματος από το 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πρακτική των pushbacks.

Διαβάστε επίσης: 

Ναυάγιο στην Πύλο: Κύριε Κλιάρη ακόμα να παραιτηθείτε;

Υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας στο Documento: «Δεν ξέραμε αν ήταν ο δουλέμπορος ή κάποιος από τους μετανάστες στο τηλέφωνο του πλοίου» (Audio)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter