Ναυάγιο στην Πύλο: Κύριε Κλιάρη ακόμα να παραιτηθείτε;

Ναυάγιο στην Πύλο: Κύριε Κλιάρη ακόμα να παραιτηθείτε;

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται για τους εκατοντάδες αγνοούμενους του ναυαγίου ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κλιάρης, παραμένει άλαλος αναφορικά με τις ευθύνες του Λιμενικού για το αλιευτικό σκάφος που αναποδογύρισε ανοιχτά της Πύλου.

Πρόκειται για τον επίτιμο αρχηγό του Λιμενικού, ο οποίος ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα μετά από πρόταση και επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Κλιάρης, επίσης, διετέλεσε αρχηγός του Λιμενικού κατά την περίοδο 2019 – 2022, υλοποιώντας κατά γράμμα την απάνθρωπη πρακτική των pushbacks, γεγονός που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή μέσω δημοσιευμάτων διεθνών Μέσων.

Μέχρι στιγμής οι νεκροί του ναυαγίου έχουν φτάσει τους 78, αλλά ο κ. Κλιάρης δεν έχει δώσει καμία απάντηση γιατί το Λιμενικό δεν έσπευσε να βοηθήσει το αναξιόπλοο και υπέρφορτο με πρόσφυγες και μετανάστες αλιευτικό. Δεν έχει δώσει καμία εξήγηση γιατί αγνοήθηκαν οι έγκαιρες ειδοποιήσεις που έλαβε το Λιμενικό από τη Frontex και το Ιταλικό Λιμενικό, οι οποίες θα μπορούσαν να αποσοβήσουν την τραγωδία. Παράλληλα, δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για τις μαρτυρίες διασωθέντων σε σχέση με τις προσπάθειες σκάφους του Λιμενικού να τραβήξει με σκοινί το αλιευτικό, προκαλώντας ταλαντεύσεις.

Η πρόθεση των εκλεκτών του Κυρ. Μητσοτάκη για την υπηρεσιακή κυβέρνηση διαφάνηκε από τα λεγόμενα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, ο οποίος προσπάθησε ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα να προβεί σε απόσειση των ευθυνών. «Σε ένα πλοίο που είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης» ανέφερε, προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντέτεινε: «Δηλαδή θέλετε να πείτε, κ. υπουργέ, ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Τι λέτε τώρα; Εγώ δεν το δέχομαι αυτό σαν κοινή λογική».

Επειδή, λοιπόν, ο κ. Κλιάρης όχι μόνο δεν εμφανίζεται δημόσια για να δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις, αλλά και επειδή ήταν αρχηγός του Λιμενικού όταν το σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη για εκτεταμένα pushbacks βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη οφείλει να υποβάλλει σήμερα κιόλας την παραίτησή του. Εκτός κι αν του επιτρέπει η συνείδησή του να είναι ο υπουργός Ναυτιλίας με το πιο πολύνεκρο ναυάγιο προσφύγων και μεταναστών στη μεταπολίτευση.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγιο στην Πύλο: Αθλιότητες από τον υπηρεσιακό υπουργό για να καλύψει το Λιμενικό (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter