Αφρικανική σκόνη: Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την Αθήνα – Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ

Αφρικανική σκόνη: Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες από την Αθήνα – Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ

Θέμα στα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα έγινε το «πέπλο» αφρικανικής σκόνης που κάλυψε τη χώρα την Τρίτη 23 Απριλίου.

Η Αθήνα «ντύθηκε» Σαχάρα, σχολίασαν πολλά ξένα μέσα μετά από το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, κοινοποιώντας τις εικόνες από την ελληνική πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Guardian: «Η Αθήνα κατακλύζεται από πορτοκαλί ομίχλη από την καταιγίδα σκόνης της Σαχάρας». Οι αρχές στην Ελλάδα προειδοποιούν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης μπορούν να μειώσουν το ηλιακό φως και την ορατότητα, ενώ τα αυξανόμενα επίπεδα των λεπτών σωματιδίων ρύπανσης ενέχουν κινδύνους για την υγεία».

CNN: «Η Αθήνα έγινε πορτοκαλί». Η ελληνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πάντως ότι η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί από σήμερα το πρωί και τις απογευματινές ώρες, θα περιοριστεί στα ανατολικά». H περίεργη αυτή εικόνα στη νότια Ευρώπη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ασυνήθιστα σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει την βόρεια γηραιά ήπειρο»

BBC: «Η πορτοκαλί ομίχλη της Σαχάρας πέφτει πάνω από την Αθήνα». Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα περιστατικά με αφρικανική σκόνη που έχουν πλήξει την Ελλάδα από το 2018.

CNBC: «Πορτοκαλοκόκκκινη η ΑΘήνα από τη σκόνη της Σαχάρας. Οι ισχυροί άνεμοι παράλληλα με τις υψηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν επίσης την έντονη ανησυχία των αρχών για δασικές πυρκαγιές.

Le Figaro: «Ένα πυκνό σύννεφο σκόνης από τη Σαχάρα σκεπάζει την Αθήνα και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας».

Dailymail: ««Η σκόνη από την έρημο Σαχάρα έκανε την Αθήνα πορτοκαλί». Τα σύννεφα που πνέουν στη Μεσόγειο Θάλασσα έκαναν τα μνημεία της πόλης να θυμίζουν περισσότερο σκηνές από τον Άρη.

Bild: «Η σκόνη από τη Σαχάρα στέλνει τους Έλληνες στα νοσοκομεία». Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

ABC: «Αρειανός ουρανός πάνω από την Αθήνα». «Ο ουρανός πάνω από τη Νότια Ελλάδα έχει αποκτήσει πορτοκαλί απόχρωση, καθώς τα σύννεφα σκόνης που μεταφέρθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα από τη Βόρεια Αφρική «καταπλάκωσαν» την Ακρόπολη και άλλα ορόσημα της Αθήνας».

Διαβάστε επίσης:





Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter