Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» την Ακρόπολη – Απόκοσμες εικόνες το πρωί στην Αθήνα (Video)

Η αφρικανική σκόνη «εξαφάνισε» την Ακρόπολη – Απόκοσμες εικόνες το πρωί στην Αθήνα (Video)

Το πέπλο της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα καλύπτει και σήμερα τον ουρανό της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα ξημερώματα η ορατότητα ήταν περιορισμένη με αποτέλεσμα η αφρικανική σκόνη να «εξαφανίσει» την Ακρόπολη.

Χθες οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης δημιούργησαν ένα πορτοκαλί πέπλο που κάλυψε ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας απόκοσμο σκηνικό. Πολλοί ήταν μάλιστα και αυτοί που έσπευσαν στα Επείγοντα των νοσοκομείων με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι οδηγίες των ειδικών

Οι ειδικοί επαναλαμβάνουν την επικινδυνότητα για την υγεία, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων στον αέρα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως το φαινόμενο θα έχει διάρκεια έως σήμερα, οπότε και θα αρχίσει να υποχωρεί από τα δυτικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Αφρικανική σκόνη μπορεί να προκαλέσει παροξύνσεις άσθματος και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, γι’ αυτό οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα δεν θα πρέπει να εκτίθενται πολλές ώρες έξω και να φορούν μάσκες.

«Αν αναπτύξω συμπτώματα και δεν γνωρίζω ότι πάσχω από κάποια νόσο, δεν πρέπει να θεωρήσω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της αφρικανικής σκόνης. Η αφρικανική σκόνη στον υγιή άνθρωπο δεν κάνει τίποτα. Σημαίνει ότι έχω κάποιο νόσημα του αναπνευστικού και δεν το έχω ανακαλύψει» επισημαίνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Δείτε επίσης:






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter