Αγία Πετρούπολη: Καμικάζι ο βομβιστής;

Αγία Πετρούπολη: Καμικάζι ο βομβιστής;

Η κρατική επιτροπή έρευνας της Ρωσίας ανέφερε σήμερα πως η φονική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης προκλήθηκε από βόμβα που πυροδοτήθηκε πιθανόν από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν σε ένα από τα βαγόνια του συρμού.

“‘Εχει εξακριβωθεί πως ένας εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να πυροδοτήθηκε από έναν άνδρα, μέλη του σώματος του οποίου βρέθηκαν στο τρίτο βαγόνι του συρμού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή, η οποία έχει ευρείες εξουσίες.

“Ο άνδρας έχει ταυτοποιηθεί αλλά η ταυτότητά του δεν θα αποκαλυφθεί για την ώρα για τους σκοπούς της έρευνας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κρεμλίνο: Δεν θα υπάρξουν ανακατατάξεις στις μυστικές υπηρεσίες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανακατατάξεις στους κόλπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητηθεί σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο η συνδρομή ξένων υπηρεσιών στις έρευνες που διεξάγονται.

«Θεωρώ γενικά ότι δεν τίθεται θέμα ανακατατάξεων στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ξένης βοήθειας είπε ότι «σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, αναμφίβολα δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η ρωσική πλευρά να ζητήσει τέτοιους είδους βοήθεια».

Αναφερόμενος επίσης στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στην αναγκαιότητα της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτό, είπε ότι «η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και καμία χώρα στο κόσμο μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε μόνη της να νικήσει την τρομοκρατία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter