Αγκαλιά με τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 τον Αρη

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Αρη (2-0) και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος από το πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο δημιουργήθηκαν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο 21’ ο Ουάρντα βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, έκανε κακό κοντρόλ, η μπάλα του έφυγε και στην πορεία της φάσης έπεσε στο έδαφος. Ο Λευκορώσος ρέφερι Αλεξέι Κουλμπάκοφ έδειξε «παίζεται», παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που ζήτησαν πέναλτι.

Στο 28’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 32’ ο Αρης απείλησε με τον Γκαρσία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σφιτνέρσκι να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση από πλεονεκτική θέση. O Πολωνός φορ αντικαταστάθηκε από τον Κρμέντσικ και ο Τσέχος στο 66’ κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Σάσα. Ο Κουλμπάκοφ έκανε χρήση του VAR πριν στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 69’ ο Σβαμπ και άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 81’ ο Κρμέντσικ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουέστα, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Το 2-0 έγινε στο 91’ με σουτ του Ζίβκοβιτς.

Ο Αλ. Κουλμπάκοφ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μιχαηλίδη, Σβαμπ, Μπεναλουάν, Γκάμα, Μπερτόγλιο.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (61’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Ντάγκλας, Σβαμπ (78’ Μουργκ), Μπάμπα (86’ Μιχάι), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (61’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (61’ Κρμέντσικ.

Άρης (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (73’ Μπρούνο), Σάσα, Ματίγια (83’ Μήτρογλου), Σούντγκρεν (73’ Μπερτόγλιο), Γκάνεα, Γκαρσία (56’ Μαντσίνι), Γκάμα, Σίλβα (56’ Μάνος).

Ετικέτες