Αγορά αυτοκινήτου: Με αύξηση 13% έκλεισε ο Ιανουάριος

Κατά +13,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, αυξήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων. Ωστόσο, η κίνηση στις εκθέσεις των αντιπροσωπειών ήταν μειωμένη, καθώς οι πωλήσεις του Ιανουαρίου ήταν σε μεγάλο βαθμό διεκπεραιωτικές, αφού επρόκειτο για αυτοκίνητα που «κλείστηκαν», δηλαδή που στην πραγματικότητα είχαν ήδη πουληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στα καινούργια φορτηγά, παρατηρήθηκε αύξηση +23,1%, ως προς τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η αγορά των καινούργιων λεωφορείων σημείωσε πτώση -25,0%, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2016, ωστόσο, εξαιτίας του μικρού μεγέθους της, οι διαφορές σε απόλυτους αριθμούς είναι ιδιαίτερα μικρές.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc), οι ταξινομήσεις σημείωσαν αισθητή μείωση -41,8% ως προς τον Ιανουάριο του 2016, εξαιτίας μεγάλου πλήθους προταξινομήσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά αυτοκινήτου έχει υποστεί τα τελευταία χρονιά δραματική συρρίκνωση, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ύφεσης, η οποία αγγίζει το -78,2% συγκριτικά με το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.