Αγρότες: Απόβαση στην Αθήνα – Θέλουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε (Photos)

Αγρότες: Απόβαση στην Αθήνα – Θέλουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε (Photos)

«Φουλ» τις μηχανές για την απόβαση στην Αθήνα με τα τρακτέρ έχουν βάλει οι αγρότες. Λίγο μετά τις 9 το πρωί ξεκίνησε το κονβόι από το Κάστρο Βοιωτίας, όπου διανυκτέρευσαν την Δευτέρα, ενώ ταυτόχρονα λεωφορεία με αγρότες από Πελοπόννησο (θα συναντηθούν στα Μέγαρα), την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έχουν ξεκινήσει την πορεία με ΙΧ, αγροτικά και λεωφορεία προς την πρωτεύουσα.

Η άφιξη των αγροτών στην Αθήνα υπολογίζεται για το μεσημέρι καθώς οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα τρακτέρ είναι μικρές. Το ταξίδι τους που άρχισε με κόρνες, υπολογίζεται μέχρι την Αθήνα περίπου 3 με 4 ώρες. Η προσυγκέντρωση των αγροτών θα ξεκινήσει στις 17:30 στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είχε αναφέρει ότι «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Θέλουν να διανυκτερεύσουν στο Σύνταγμα

Οι εκτιμήσεις μιλούν για 150 με 180 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Τα αγροτικά οχήματα θα παραμείνουν μπροστά από το Σύνταγμα και στις γύρω οδούς καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, με την αποχώρησή τους να υπολογίζεται τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, ενώ η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί περίπου το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Δυναμικό «παρών» δίνουν και οι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν λίγο μετά τις 6 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Υπολογίζεται πως θα παραβρεθούν στο Σύνταγμα περίπου 200 άτομα.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι, σύμφωνα με τους παραγωγούς, να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, «πολύ μετά τις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες, από τη λεωφόρο Κηφισού, Αθηνών και στη συνέχεια στην Αχιλλέως, Ομόνοια, μέχρι να φτάσουν στην Πανεπιστημίου που θα σταθμεύσουν οι αγρότες, έως φυσικά και τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, που θα είναι και τα τελευταία γεωργικά μηχανήματα. Εκεί θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας».

Τα έκτακτα μέτρα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Έκτακτα μέτρα έχει ανακοινώσει και η Αστυνομία για το σημερινό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι θα τεθεί σε ισχύ προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Εν συνεχεία, θα μπουν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, και θα φθάσουν στο Σύνταγμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας.

Αμέσως μετά θα διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αμαλίας, στην οδό Πανεπιστημίου, στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τους κλειστούς δρόμους:

«Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Για τα ακριβή μέτρα τροχαίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν θα σας ενημερώσει ο επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου: »Όπως προανέφερε και η Εκπρόσωπος Τύπου, από αύριο το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης- διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.»

Στην αδρανοποίηση «επενδύει» η κυβέρνηση

Από την άλλη η κυβέρνηση επενδύει στην αδρανοποίηση των αγροτών, καθώς και στη «διάρρηξη» της ενότητας στο εσωτερικό του κινήματος. Σε αυτό τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, που ζυμώνουν την γραμμή της κυβέρνησης.

Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων δημιουργεί φόβο για κρίσιμη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση, καθώς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, η γαλάζια παράταξη είχε λάβει το 48% των ψήφων στον αγροτικό κόσμο. Μάλιστα, οι φόβοι πολλαπλασιάζονται και από τις αντιδράσεις των σκληρών δεξιών, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Τα αιτήματά των αγροτών

Οι αγρότες ζητούν:

  • Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  • Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
  • Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
    Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας

Διαβάστε επίσης:

Αντίστροφη μέτρηση για τους αγρότες: Το απόγευμα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα κόντρα στον κυβερνητικό εμπαιγμό (Video)

Αγρότες: Η μεγάλη κάθοδος στην Αθήνα κόντρα στον κυβερνητικό εμπαιγμό – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν (Video)

Διάλυση του ΕΣΥ: Τριπλή επίθεση Αδωνη στις τσέπες των ασθενών

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Η πρόγνωση της ΕΜΥ (LIVE)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter