Αντίστροφη μέτρηση για τους αγρότες: Το απόγευμα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα κόντρα στον κυβερνητικό εμπαιγμό (Video)

Αντίστροφη μέτρηση για τους αγρότες: Το απόγευμα τα τρακτέρ στο Σύνταγμα κόντρα στον κυβερνητικό εμπαιγμό (Video)

Οι αγρότες κλιμακώνουν τον αγώνα τους, καθώς σε μερικές ώρες αναμένονται μαζικά στο κέντρο της Αθήνας με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο, δείχνοντας, ότι δεν θα κάνουν πίσω.

Τα τρακτέρ των Θεσσαλών αγροτών βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Κάστρο Βοιωτίας ενώ από την Πελοπόννησο τα μπλόκα δίνουν ραντεβού σήμερα στα Μέγαρα. Η κάθοδος στην Αθήνα θα ξεκινήσει σταδιακά και αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα μετά το μεσημέρι.

Στην Αθήνα φτάνουν και αγρότες από πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά και από την Κρήτη.
Αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από τη Βουλή, αργά απόψε μετά τις έξι το απόγευμα.

Η προσυγκέντρωση των αγροτών έχει οριστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκλείει οποιαδήποτε δυνατότητα λήψης ουσιαστικών μέτρων, απαντώντας με… ψίχουλα.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Μπλόκο» στα αιτήματα των αγροτών – «Συνωμοσία» το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, είχε αναφέρει ότι «δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να δυναμώσουν και άλλο τα μπλόκα για να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα αιτήματα επιβίωσης».

Τα έκτακτα μέτρα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Έκτακτα μέτρα έχει ανακοινώσει και η Αστυνομία για το σημερινό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι θα τεθεί σε ισχύ προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Εν συνεχεία, θα μπουν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, και θα φθάσουν στο Σύνταγμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας γύρω από την πλατεία Ομονοίας.

Αμέσως μετά θα διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αμαλίας, στην οδό Πανεπιστημίου, στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Σημειώνεται πως η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τους κλειστούς δρόμους:

«Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Για τα ακριβή μέτρα τροχαίας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν θα σας ενημερώσει ο επικεφαλής του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.) Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου: »Όπως προανέφερε και η Εκπρόσωπος Τύπου, από αύριο το μεσημέρι λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης- διαμαρτυρίας των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, η τροχαία θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.»

Στην αδρανοποίηση «επενδύει» η κυβέρνηση

Από την άλλη η κυβέρνηση επενδύει στην αδρανοποίηση των αγροτών, καθώς και στη «διάρρηξη» της ενότητας στο εσωτερικό του κινήματος. Σε αυτό τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές, που ζυμώνουν την γραμμή της κυβέρνησης.

Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων δημιουργεί φόβο για κρίσιμη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση, καθώς στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, η γαλάζια παράταξη είχε λάβει το 48% των ψήφων στον αγροτικό κόσμο. Μάλιστα, οι φόβοι πολλαπλασιάζονται και από τις αντιδράσεις των σκληρών δεξιών, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Κομβόι τρακτέρ προς την Αθήνα

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τα πρώτα τρακτέρ που έφτασαν στο μπλόκο των αγροτών στο Κάστρο της Βοιωτίας οι συνάδελφοι τους που τους περίμεναν. Τα τρακτέρ που συνοδεία της Αστυνομίας ξεκίνησαν από τη Θεσσαλία και την Φθιώτιδα διανυκτέρευσαν στο Κάστρο της Βοιωτίας για να συνεχίσουν σήμερα το πρωί το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ από τη Λάρισα και το Βόλο συναντήθηκαν στο ύψος της Ανθήλης στη Λαμία με συναδέλφους τους από την Καρδίτσα και μαζί με τρακτέρ που προστέθηκαν από την Φθιώτιδα ξεκίνησαν το ταξίδι τους για το Κάστρο της Βοιωτίας. Μετά την Αταλάντη όπου προστέθηκαν άλλα 10 τρακτέρ, πάνω από 80 τρακτέρ έφτασαν στο Κάστρο της Βοιωτίας και μαζί τους, αρκετά, γεωργικά μηχανήματα και φορτηγά γεμάτα με ζωοτροφές, όπως επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές σήμερα αναμένεται να προστεθούν πάνω από 30 τρακτέρ από την περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας ενώ στο Σχηματάρι θα προστεθούν άλλα 15 τρακτέρ από την Εύβοια. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να ενισχυθούν περισσότερο από διάφορα σημεία είτε από την Θήβα, είτε από περιοχές της Αττικής.

Να σημειωθεί ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Ημαθία έχουν ήδη φορτώσει 9 τρακτέρ σε νταλίκες για να τα μεταφέρουν μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας, ενώ άλλα 2 φορτηγά με 6 τρακτέρ από την Βόρεια Ελλάδα ταξιδεύουν κι αυτά για να φτάσουν στο σημείο συνάντησης στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Τα αιτήματά των αγροτών

Οι αγρότες ζητούν:

  • Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
  • Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
  • Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
  • Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
    Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Η μεγάλη κάθοδος στην Αθήνα κόντρα στον κυβερνητικό εμπαιγμό – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν (Video)

Διάλυση του ΕΣΥ: Τριπλή επίθεση Αδωνη στις τσέπες των ασθενών

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει – Η πρόγνωση της ΕΜΥ (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter