Μητσοτάκης: «Μπλόκο» στα αιτήματα των αγροτών – «Συνωμοσία» το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου

Μητσοτάκης: «Μπλόκο» στα αιτήματα των αγροτών – «Συνωμοσία» το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σε υποβάθμιση των αγροτικών αγώνων προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star, ανέφερε ότι «αύριο θα δούμε ένα μικρό αριθμό με τρακτέρ».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έβαλε «μπλόκο» στα αιτήματα των αγροτών, καθώς σημείωσε ότι «δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Ξεπεράσαμε τα όρια των δυνατοτήτων μας» προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ξαναμπούν τα πράγματα σε μία σειρά και «οι αγρότες θα γυρίσουν στα χωράφια τους».

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αρκετές ενέργειες για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποίησεων, όπως και για τη μείωση του κόστους του ρεύματος, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα υπάρξει παρεμπόδιση των τρακτέρ, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Μασάζ» στους γαλάζιους βουλευτές

Σε ότι αφορά τις εσωτερικές αντιθέσεις στη γαλάζια παράταξη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να διαχειριστεί την έντονη κριτική από μερίδες γαλάζιων βουλευτών, σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των διαφωνιών, σημείωσε ότι «δεν κουνάω το δάχτυλο σε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη. Δεν υπάρχουν βουλευτές δύο ή τριών ταχυτήτων. Η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι απολύτως συνεκτική».

Σε ότι αφορά την μη ψήφιση από το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός «έριξε» τα βέλη του προς το ΠΑΣΟΚ, που είχε 11 βουλευτές που δεν στήριξαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σε ότι αφορά το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που εκφράζει έντονη ανησυχία για την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης αναπαρήγαγε τις θεωρίες «συνωμοσίας» που θέλουν να αποδομήσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιον.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «όποιος δει αυτό το ψήφισμα θα νομίζει ότι μιλάει για άλλη χώρα. Μας χτυπάνε για πολιτικούς λόγους και αυτό είναι ασυγχώρητο, ειδικά από Έλληνες ευρωβουλευτές». Μάλιστα επικαλέστηκε και την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ώστε να ενισχύσει το αφήγημα περί σχεδίων που θέλουν να χτυπήσουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη γαλάζια παράταξη.

Τέλος, για τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λογική της «χαλαρής ψήφου», διότι πρόκειται περί μία εκλογικής αναμέτρησης που θα ορίσει το μέλλον της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ορμπάν των Βαλκανίων και με τη βούλα της Ευρώπης

Σε… καραντίνα θέλει τον Αντώνη Σαμαρά το Μαξίμου

ΕΥΠ: Τα 4 στελέχη που παγιδεύτηκαν με το λογισμικό Predator – Αποκαλύπτουμε τα «μολυσμένα» SMS (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter