Προκλητικός Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται και για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Προκλητικός Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται και για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Σε πονοκέφαλο για το Μαξίμου εξελίσσεται η πρόωρη αποφυλάκιση του αρχηγού της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς οι πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις είναι σφοδρές. Η κυβέρνηση για να φύγουν οι πολιτικές ευθύνες από πάνω της, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά. Τόλμησε σήμερα, αντί να σιωπήσει για τις πράξεις και τις παραλείψεις του κόμματός του, να προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι: – Τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «αν στην επίμαχη περίπτωση μπορούσαν να εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ -τις οποίες το κόμμα του δεν υπερψήφισε ούτε επί της αρχής ούτε κατ’ άρθρο- ο αποφυλακισθείς δεν θα μπορούσε να κάνει καν αίτηση».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου δεν σχετίζεται με ποινικό κώδικα του 2019»

Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε αναφέρει ότι «είναι προφανές πως η αίτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς ούτε ο πρότερος βίος του, ούτε η έλλειψη μεταμέλειας μέσα στην φυλακή εξασφαλίζουν ότι δεν θα τελέσει παρόμοια εγκλήματα μετά την αποφυλάκιση του».

Δείτε επίσης: Κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου ο ΣΥΡΙΖΑ: «Για να προλάβουμε τη σπέκουλα, η αίτηση του δεν σχετίζεται με τον Ποινικό Κώδικα του 2019»

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «ενημερώνουμε, για την αποφυγή λαθών αλλά και για να προλάβουμε τη σπέκουλα που κάποιοι έχουν κάνει “επάγγελμα”, πως η διάταξη για την υφ’ όρον απόλυση βάσει της οποίας έκανε αίτηση για αποφυλάκιση ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν σχετίζεται με τις τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα του 2019».

Διαβάστε επίσης: Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα: Μέγιστη προσβολή των θυμάτων η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

 Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter