Έφεση για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας

Έφεση για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου θα ασκήσει ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6 μήνες.

Αναλυτικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την περιφέρεια της επικράτειας του νομού Αττικής, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα τόπου διαμονής του (Πεύκη) μια φορά τον μήνα και της μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία φυλακίστηκε.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Λαμίας, στην έφεση του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επίδειξη μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Μιχαλολιάκος

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας. Ο δρόμος για την αποφυλάκιση άνοιξε με το υπ. αριθμόν 121/ 2024 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας. Ωστόσο, μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Στον Μιχαλολιάκο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου, της παραμονής εντός της Αττικής, της απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορούμενους του και της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης.

Παράλληλα, κατά της αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου είχε ταχθεί, ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος φέρεται να είχε αναφέρει στη σχετική πρότασή του προς το συμβούλιο πως ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για να αποφυλακιστεί με όρους, πλην όμως παραμένει αμετανόητος. Κατά τον εισαγγελέα ο Ν. Μιχαλολιάκος δεν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί διότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Δικηγόροι Αιγύπτιων αλιεργατών: «Τεράστια πρόκληση» η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα: Μέγιστη προσβολή των θυμάτων η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Μιχαλολιάκος – Αντίθετος ο εισαγγελέας

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter