ΕΥΠ: Τα 4 στελέχη που παγιδεύτηκαν με το λογισμικό Predator – Αποκαλύπτουμε τα «μολυσμένα» SMS (Photo)

ΕΥΠ: Τα 4 στελέχη που παγιδεύτηκαν με το λογισμικό Predator – Αποκαλύπτουμε τα «μολυσμένα» SMS (Photo)

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε στέλεχος της ΕΥΠ που υπηρετούσε σε επιτελική θέση σχετικά με την παρακολούθηση του από το παράνομο κατασκοπευτικό λογαριασμό predator. Πρόκειται για γυναίκα υπάλληλο που υπηρετούσε σε διευθυντική θέση στην ΕΥΠ, το όνομα της οποίας είχε αποκαλύψει το documentonews.gr εδώ και πάνω από ένα χρόνο ως ένα από τα πρόσωπα που είχαν τεθεί σε παρακολούθηση, όταν κυβερνητικά στελέχη κατηγορούσαν τον Κ. Βαξεβάνη και το Documento, δήθεν για «μυθεύματα του Αισώπου». Είναι το τέταρτο στέλεχος της ΕΥΠ που είχε τεθεί σε παρακολούθηση μεσω του predator μετά τον πρώην Α΄υποδιοικητή της ΕΥΠ, Βασίλη Γκρίζη, τον  αναπληρωτή προϊστάμενο κλιμακίου της ΕΥΠ στην Πάτρα, Γιάννη Παπαδόπουλο και τον  διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ, Τάσο Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η καταγγέλλουσα κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το γεγονός ότι είχε τεθεί παρανόμως σε παρακολούθηση από το predator. Το γεγονός αυτό άλλωστε – της παρακολούθησης μέσω predator – γνωστοποίησε στην καταγγέλλουσα , η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε.

Η καταγγέλλουσα προσκόμισε στη Δικαιοσύνη τα SMS «παγίδα» που εστάλησαν στο κινητό της τηλέφωνο με το παραπλανητικό κείμενο και τα link. Επρόκειτο για SMS που εστάλησαν μέσω υποτιθέμενων αριθμών κινητής τηλεφωνίας που στόχο είχαν να κάνουν τον παραλήπτη να πατήσει το link και έτσι να εγκατασταθεί στο κινητό του τηλέφωνο το κατασκοπευτικό λογισμικό.

Τα μηνύματα φέρονται να έχουν αποσταλεί το 2021. Μάλιστα η καταγγέλλουσα συνδέει την αποστολή αυτών των μηνυμάτων με δικαστική ενέργεια που πραγματοποίησε σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ.

Τα «μολυσμένα» με predator SMS

Το documentonews.gr δημοσιεύει αναλυτικά τα «μολυσμένα» με predator SMS που παρέδωσε η καταγγέλλουσα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά στις 11 Μαρτίου του 2021 και ώρα 15:29 η καταγγέλλουσα δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο μήνυμα από υποτιθέμενο αποστολέα με αριθμό κινητό τηλεφώνου 6970496177. Το SMS περιείχε το εξής κείμενο: «Το ξέρεις ότι το δωματιάκι έχει κρυφή κάμερα και το βίντεο το έχει και ο Σπίνος», ενώ περιείχε ένα link το οποίο παρέπεμπε στο blogspot. edolio5. com (πρόκειται για το edolio5.blogspot.com το οποίο διαχειρίζεται ο δημοσιογράφος Αρης Σπίνος).

Μετά από 17 λεπτά ο ίδιος αποστολέας (6970496177) απέστειλε και δεύτερο SMS στο κινητό της τηλέφωνο. Σε αυτό αναφέρονταν τα εξής: «Το άρθρο προς το τέλος το αφήνει ως υπονοούμενο. Θα ξαναβγάλει αυτές τις μέρες». Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το πρώην διευθυντικό στέλεχος της  ΕΥΠ, το SMS αυτό ήταν συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος και στόχο είχε να «κινήσει την περιέργειά» της προκειμένου να πατήσει το link που παρέπεμπε στο blogspot. edolio5. com, ώστε να παγιδεύσουν με predator το κινητό της τηλέφωνο.

Ο «βομβαρδισμός» με παγιδευμένα SMS συνεχίστηκε. Στις 16 Μαρτίου του 2021 και ώρα 16:47 έλαβε SMS, αυτή τη φορά από άλλο τηλεφωνικό αριθμό. Το SMS ανέφερε τα εξής: «Η φωτιά που ανάψατε στο τέλος θα σας κάψει», ενώ συνοδευόταν από link το οποίο, όπως ισχυρίζεται εάν το πατούσε θα της παγίδευε το κινητό τηλέφωνο.

Μία μέρα μετά στις 17 Μαρτίου 2021 ακολούθησε ακόμη ένα SMS από τον ίδιο αποστολέα. Επρόκειτο για ένα SMS το οποίο περιείχε απλά μια τελεία (.) και στόχο είχε να υπενθυμίσει στο στέλεχος της  ΕΥΠ το προηγούμενο μήνυμα και να την κάνει να πατήσει το link.

Στις 19 Μαρτίου 2021 η καταγγέλλουσα δέχτηκε νέο SMS, αυτή τη φορά με υποτιθέμενο αποστολέα το όνομα «METOOGREECE». Επρόκειτο για παραπλανητικό αποστολέα που παρέπεμπε στο κίνημα των κακοποιημένων γυναικών που εκείνη την περίοδο απασχολούσε τη δημοσιότητα με διάφορες περιπτώσεις.

«Σε ευχαριστούμε που το ανέδειξες. Είσαι μία από εμάς» αναφερόταν χαρακτηριστικά στο SMS ενώ περιείχε και ένα συνοδευτικό link.

Λίγους μήνες μετά ακολούθησε ένα ακόμη SMS, το οποίο όμως ουδέποτε της παραδόθηκε στο κινητό της τηλέφωνο, καθώς στο μεταξύ η ίδια άλλαξε τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Μάλιστα η καταγγέλλουσα αναφέρει στη μήνυση που κατέθεσε ότι ενημερώθηκε για αυτό από την έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το SMS περιείχε και πάλι ένα link το οποίο παρέπεμπε στο blogspot. edolio5. com και κείμενο που έλεγα τα εξής: «Κοίτα πως εκθέτουν την Υπηρεσία».

Στις 19 Νοεμβρίου του 2021 ακολούθησε ένα ακόμη SMS, αυτή τη φορά στο νέο της τηλεφωνικό αριθμό. Το SMS αναφερόταν στην υπάλληλο της ΕΥΠ με το προσωπικό της όνομα σε μια προσπάθεια να την οδηγήσουν στο να πατήσει το link που συνοδευόταν, το οποίο παρέπεμπε σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Έγραφε συγκεκριμένα το SMS:

«Α….. ξεκίνησε να παίρνει διεθνείς διαστάσεις το θέμα». Λίγες μέρες πριν είχε προηγηθεί ακόμη μία δικαστική ενέργεια σε βάρος στελεχών της ΕΥΠ με έντονα πολιτική προέκταση.

 

Οι τρεις παρακολουθούμενοι

Η καταγγέλλουσα είναι το τέταρτο κατά σειρά στέλεχος της ΕΥΠ που έπεσε θύμα παρακολούθησης με predator και δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα που είχε αποκαλύψει το documentonews.gr.

Διαβάστε επίσης: Οι δικοί του άνθρωποι στον κύκλο της παρακολούθησης

Ειδικότερα, μεταξύ των όσων είχαν τεθεί σε παρακολούθηση με predator ήταν ο πρώην Α΄ υποδιοικητής της ΕΥΠ, Βασίλης Γκρίζης, ο οποίος είχε διαφωνήσει µε διάφορες επιλογές της Υπηρεσίας και είχε πέσει σε δυσµένεια. Όπως έχει γράψει το «Βήµα», ο Γκρίζης ήταν το πρόσωπο το οποίο δεν είχε υπογράψει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ακόμη ένα στέλεχος της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το predator ήταν και ο αναπληρωτής προϊστάμενος κλιμακίου της ΕΥΠ στην Πάτρα, Γιάννης Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο θεωρούνταν άνθρωπος της εύνοιας του διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ Τάσος Παπαγεωργίου, ο οποίος επίσης είχε τεθεί σε παρακολούθηση από το predator όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr.

Δείτε επίσης: Ταυτοποιήθηκε ένα ακόμα πρόσωπο από τη λίστα predator

Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν υπό παρακολούθηση γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε από την υπηρεσία επιχειρηματίες στη Ζάκυνθο, στην Πάτρα, αλλά και ποινικούς. Πρόκειται για κάτι που δεν γινόταν απαραίτητα με την άδεια της ΕΥΠ. Αυτές όμως οι επαφές και οι συνομιλίες του συγκεκριμένου στελέχους της ΕΥΠ, φαίνεται όπως όλα δείχνουν πως τον κατέστησαν αντικείμενο ενδιαφέροντος του predator.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Documento, ο διευθυντής ασφαλείας της ΕΥΠ Τάσος Παπαγεωργίου, είναι ο πρώτος πολιτικός υπάλληλος που ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση, αφού στο παρελθόν το συγκεκριμένο πόστο ανατίθετο σε αξιωματικούς. Μάλιστα, ο προκάτοχος του Τάσου Παπαγεωργίου, είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία, δηλώνοντας σιβυλλικά στους συναδέλφους του: «Φεύγω γιατί δεν θέλω να πάω φυλακή».

Ο Τάσος Παπαγεωργίου, εκτός από την εξαιρετικά σημαντική ιδιότητά του στην ΕΥΠ, είναι επίσης κουνιάδος του δημάρχου Καλαμάτας, ο οποίος με τη σειρά του είναι προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως όμως έχει ήδη αποκαλύψει το Documento, ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν κι αυτός στους παρακολουθούμενους από το Predator. Συνεπώς, η παρακολούθηση του Τάσου Παπαγεωργίου, ενδέχεται να γινόταν και με σκοπό να εντοπιστούν πληροφορίες που αφορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω της κοντινής τους σχέσης.

Δείτε επίσης:

Χειροκροτήστε τον Αρειο Πάγο (κλαπ-α, κλαπ-α)

Απίστευτη υπόθεση: Παρίστανε τη δικηγόρο και άρπαζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσω προκαταβολών

Αγρότες: Πώς θα γίνει η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Προεκλογική εκστρατεία Ανδρουλάκη με λεφτά της ΕΕ

Βαθιές ρωγμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τις μεγαλύτερες απώλειες ο Ανδρουλάκης

Αγρότες: Πώς θα γίνει η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter