Απίστευτη υπόθεση: Παρίστανε τη δικηγόρο και άρπαζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσω προκαταβολών

Απίστευτη υπόθεση: Παρίστανε τη δικηγόρο και άρπαζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσω προκαταβολών

Μια γυναίκα μαζί με συνεργούς της για περίπου 10 μήνες εξαπατούσε πολίτες με λεία, η όποια θα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ, αν είχαν ολοκληρωθεί οι ενέργειές της. Συστηνόταν ως δικηγόρος Συμβολαιογραφικού Γραφείου που διαχειριζόταν κατασχεθέντα ακίνητα και αμάξια από πλειστηριασμούς. Από τα θύματα λάμβανε χρήματα μέσω των προκαταβολών που ζητούσε.

Εν τέλει συνελήφθη με ένταλμα του 9ου ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών. Κατηγορείται για «Απάτη με προκληθείσα ζημιά, κατ΄ εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα» και «Χρήση πλαστού εγγράφου κατ΄εξακολούθηση».

To χρονικό με τις συνεχόμενες απάτες

Τουλάχιστον από τον Δεκέμβρη του 2022 έως τον Σεπτέμβρη του 2023 η συλληφθείσα είχε αποφασίσει την διάπραξη αδικημάτων, στα οποία συμμετείχαν και οι συνεργοί της. Η Γ.Γ. είχε συνεργασία με μια 58χρονη και άλλα άτομα αγνώστων στοιχείων -χωρίς να διευκρινίζεται αν η συνεργασία τους ήταν σταθερή ή περιοδική- ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο ρόλος που είχαν. Σίγουρα της παρείχαν συνδρομή σε θέματα διαχείρισης υποψήφιων αγοραστών. Η ίδια διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, προβαίνοντας παράλληλα στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατ΄ επαναλαμβανόμενο τρόπο/δράση.

Η δράστης συστηνόταν ως δικηγόρος σε Συμβολαιογραφικό Γραφείο στο κέντρο της Αθήνας που διαχειριζόταν ακίνητα και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα μετά από κατασχέσεις και προωθούσε αυτά πριν προχωρήσει η διαδικασία πλειστηριασμού, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές, συγκριτικά με την εμπορική τους αξία, διαθέτοντας παράλληλα εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, κυρίως μεσαίας οικονομικής επιφάνειας και τους έπειθε να καταβάλουν οι ίδιοι ή ακόμα και συγγενικά τους πρόσωπα, διάφορα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για τα έξοδα κατοχύρωσης φακέλου μέχρι την υπογραφή προσυμφώνου ή των συμβολαίων αγοραπωλησίας, σε βραχυπρόσθεσμο χρονικό διάστημα. Αυτό το διάστημα κυμαινόταν από 15 μέρες έως και 3 εβδομάδες, έναντι της προσφερόμενης συνολικής αξίας των ακινήτων ή αυτοκινήτων, δια μεταφοράς-κατάθεσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μάλιστα η ίδια παρέδιδε ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις επιβεβαίωσης παραλαβής προκαταβολών με ψευδή στοιχεία, ενημέρωνε για όλες τις λεπτομέρειες κάθε αγοραπωλησίας τους υποψήφιους αγοραστές προς εδραίωση της εμπιστοσύνης τους, προτρέποντας τους παράλληλα να ελέγχουν εξωτερικά τα ακίνητα (καθώς για το εσωτερικό απαιτούνταν κλητήρας λόγω κατάσχεσης) και επιδεικνύοντας ακόμα αντίγραφο λευκού ποινικού μητρώου με ψευδή στοιχεία, χωρίς ουδέποτε να ολοκληρώνεται η έκαστη συμφωνηθείσα επίδικη αγοραπωλησία (απόδοση ακινήτων ή αυτοκινήτων), αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μέχρι στιγμής από την διενεργηθείσα προανάκριση εξακριβώθηκαν έντεκα περιπτώσεις με την προαναφερόμενη μεθοδολογία, ως ακολούθως:

  • Προκαταβολή ποσού 5.500€ η για αγορά αυτοκινήτου, μάρκας CITROEN C3, αξίας 1.500€ και τριών ακινήτων σε Γαλάτσι και Αιγάλεω Αττικής.
  • Προκαταβολή ποσού 32.000€ για αγορά δύο ακίνητων στο Αιγάλεω Αττικής και στο Δάσος Χαϊδαρίου Αττικής.
  • Προκαταβολή ποσού 10.000€ για αγορά ακινήτου στην Πετρούπολη Αττικής, αξίας 65.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 1.500€ για αγορά ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής, αξίας 42.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 5.000€ για αγορά ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής, αξίας 160.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 10.000€ για αγορά ακινήτου στο Περιστέρι Αττικής, αξίας 90.000€. Προκαταβολή ποσού 5.000€ για αγορά ακινήτου στη Νίκαια Αττικής, αξίας 85.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 5.000€ για αγορά ακινήτου στο Δάσος Χαϊδαρίου Αττικής, αξίας 80.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 19.000€ για αγορά τριών αυτοκινήτων, μάρκας TOΥOTA YARIS και HONDA JAΖΖ.
  • Προκαταβολή ποσού 20.100€ για αγορά τριών αυτοκινήτων, μάρκας BMW, αξίας 3.000€ έως 6.000€.
  • Προκαταβολή ποσού 20.000€ για αγορά ακινήτου στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, αξίας 950.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Πώς θα γίνει η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Προεκλογική εκστρατεία Ανδρουλάκη με λεφτά της ΕΕ

Βαθιές ρωγμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τις μεγαλύτερες απώλειες ο Ανδρουλάκης

Αγρότες: Πώς θα γίνει η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter