Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» των τρακτέρ στην Αθήνα – Το ραντεβού στο Σύνταγμα

Αγρότες: Πώς θα γίνει η «απόβαση» των τρακτέρ στην Αθήνα – Το ραντεβού στο Σύνταγμα

Θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες ενόψει του  παναγροτικού συλλαλητηρίου που έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη στο Συνταγμα.

Εκτιμάται πως περίπου 200 τρακτέρ θα φθάσουν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ 5.000 αγρότες με 80 λεωφορεία και Ι.Χ.  θα φθάσουν στην πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, τα τρακτέρ που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν απόβαση στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στην Αλαμάνα και αναμένεται να αναχωρήσουν από εκεί το απόγευμα της Δευτέρας ώστε να διανυκτερεύσουν στη Βοιωτία, από όπου, αν και εφόσον τους επιτραπεί, θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα.

Παρά  «μπλόκο» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα, οι αγρότες οργανώνονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχομένη Τρίτη στο Σύνταγμα, στις έξι και μισή.

Στα μπλόκα η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την κάθοδο

Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Στο Δερβένι οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα.

Οι αγρότες στη Φλώρινα συνεχίζουν τον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης κατά διαστήματα μέσα στη μέρα.

Κλειστή παρέμεινε και η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς, με τους αγρότες να προειδοποιούν πως ο αποκλεισμός πιθανόν να διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο με σκοπό να ασκήσουν πίεση για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην ελληνική πρωτεύουσα, ενισχύοντας με δυνάμεις το μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας, το μπλόκο της Καστοριάς στο τελωνείο και το κτήριο της Περιφέρειας.

Δείτε επίσης: Διονύσης Μπεχράκης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Κομπίνα Ανδρουλάκη με κονδύλια ευρωπαϊκά – Στο Documento που κυκλοφορεί

Βρετανικό Μουσείο: Σάλος με την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter