Αγρότες: Στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω «Agrotica» – Με 300 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη

Αγρότες: Στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω «Agrotica» – Με 300 τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλα τα μπλόκα της βορείου Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, 300 τρακτέρ θα μεταβούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ μπροστά από τη ΔΕΘ παραμένοντας για τέσσερις ημέρες, ενώ διεξάγεται η έκθεση «Agrotica».

Μέχρι τις 10:30 το πρωί, τα 300 τρακτέρ θα φτάσουν στην πόλη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις – από το λιμάνι, το Δερβένι και τα Μουδανιά και θα σταθμεύσουν στο πεζοδρόμιο. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και αγρότες Σέρρες, την Ημαθία, την Πιερία, τον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική και την Επανομή. Πολλοί αναμένεται να πάνε στη Θεσσαλονίκη με τα αγροτικά οχήματά τους από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

«Στη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής μας στην Agrotica, καλούμε όλα τα μέσα, πολιτικούς και πολίτες να μας επισκεφθούν και να ενημερωθούν για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον πρωτογενή τομέα. Τα προβλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα οξύνονται για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους και η επιβίωση είναι θέμα χρόνου να “γκρεμιστεί”», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Κώστας Χατζηπαραδείσης, αγρότης από τον Λαγκαδά.

Η κινητοποίηση των αγροτών στην Agrotica θα κλιμακωθεί το Σάββατο, όπου έχει οριστεί το νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι

Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, στους δρόμους οδηγούνται πλέον και οι μελισσοκόμοι, οι οποίοι δέχονται συντονισμένη υποβάθμιση της παραγωγής τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί και κινητοποίηση των μελισσοκόμων της Μακεδονίας, οι οποίοι με τα οχήματά τους θα κατέβουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται.

Διαβάστε επίσης: Επί ποδός οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη – Κατεβάζουν 300 τρακτέρ στην «Agrotica»

Στους δρόμους και οι μελισσοκόμοι – Πανελλήνια κινητοποίηση κατά της κυβερνητικής επίθεσης στο ελληνικό μέλι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter